Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut
scris 16 oct 2020

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 17,3%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 19,2%, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

”Volumul total al lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut cu 17,3%. Pe elemente de structură au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale (+51,7%), lucrările de întreținere și reparații curente (+44,3%) și la construcțiile noi (+5,6%). Pe obiecte de construcții, ca serie brută, au avut loc creșteri astfel: lucrările de construcții inginerești (+21,9%), clădirile rezidențiale (+17,2%) și la clădirile nerezidențiale (+10,8%). Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcții a crescut cu 19,2%, creștere reflectată în volumul lucrărilor de întreținere și reparații curente (+50,5%), al lucrărilor de reparații capitale (+47,5%) și al lucrărilor de construcții noi (+7,4%)”, arată datele INS.

AI-ul Google dobândește abilități noi CITEȘTE ȘI AI-ul Google dobândește abilități noi

Pe obiecte de construcții, seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate evidențiază creșterea volumului construcțiilor inginerești (+25,8%), clădirilor rezidențiale (+18,1%) și al clădirilor nerezidențiale (+12,7%), scrie News.ro

În august 2020, comparativ cu iulie 2020, volumul total al lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 1,9%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+5,2%), lucrările de construcții noi (+1,6%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+1,3%).

Pe obiecte de construcții, seria brută arată creșteri astfel: clădirile nerezidențiale (+3,1%), clădirile rezidențiale (+1,9%) și la construcțiile inginerești (+1,3%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcții a crescut cu 0,9%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+2%) și la lucrările de construcții noi (+1,3%).

Lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 3,4%. Pe obiecte de construcții, seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate indică creșteri ale volumului clădirilor nerezidențiale (+5,3%) și clădirilor rezidențiale (+1,9%).

Volumul construcțiilor inginerești a scăzut cu 1,6%.

În august 2020, comparativ cu august 2019, volumul total al lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut cu 12,3%. Pe elemente de structură au fost înregistrate creșteri ale volumului lucrărilor de reparații capitale (+67,3%), al celor de întreținere și reparații curente (+26,7%) și al lucrărilor de construcții noi (+1,2%).

Pe obiecte de construcții, seria brută evidențiază creșteri ale volumului clădirilor nerezidențiale (+24,3%), clădirilor rezidențiale (+16,7%) și al lucrărilor de construcții inginerești (+4,3%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 13,2%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creșteri la lucrările de reparații capitale (+64,5%), lucrările de întreținere și reparații curente (+25,5%) și la lucrările de construcții noi (+2%).

Pe obiecte de construcții, seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate indică creșteri ale volumuluil ucrărilor de construcții astfel: clădirile nerezidențiale (+24,9%), clădirile rezidențiale (+16,5%) și la construcțiile inginerești (+5%).

Indicii de volum în construcții se determină prin deflatarea datelor valorice cu indicii de cost în construcții pe elemente de structură și pe obiecte de construcții.Indicii de volum în construcții sunt calculați pe total ramură construcții (secțiunea F CAEN Rev.2), pe elemente de structură (lucrări de construcții noi, reparații capitale și lucrări de intreținere și reparații curente) și pe obiecte de construcții (clădiri rezidențiale, clădiri nerezidențiale și construcții inginerești).

Indicii lucrărilor de construcții pe total se calculează ca medie aritmetică ponderată a indicilor pe elemente de structură sau a indicilor pe obiecte de construcții.

viewscnt
Afla mai multe despre
lucrari de constructii
ins