Sectorul construcțiilor a crescut în februarie

Sectorul construcțiilor a crescut în februarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2019

Lucrările de construcții au crescut cu 10,6% în februarie, pe serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ianuarie, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, pe serie brută, cu 4,9%, scrie News.ro.

În februarie, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 10,6%, respectiv cu 3,2%.

Manager AFI Europe Romania: De 5-7 ani auzim că monstrul online va închide mallurile și încă așteptăm să vedem influența lui. Retailerii își dublează magazinele fizice CITEȘTE ȘI Manager AFI Europe Romania: De 5-7 ani auzim că monstrul online va închide mallurile și încă așteptăm să vedem influența lui. Retailerii își dublează magazinele fizice

Pe elemente de structură, s-au înregistrat creșteri la lucrările de reparații capitale cu 24,4% și la lucrările de construcții noi cu 16,7%. Lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 14,2%.

”Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile rezidențiale cu 38,5% și la clădirile nerezidențiale cu 23,6%. Construcțiile inginerești au scăzut cu 12,3%”, se arată în comunicat.

În 2018, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,1%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
constructii