Sectorul construcțiilor a început 2017 în declin, înregistrând o scădere de 1,1% în ianuarie

Sectorul construcțiilor a început 2017 în declin, înregistrând o scădere de 1,1% în ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2017

Lucrările de construcții au înregistrat în prima lună a acestui an o scădere de 1,1% față de ianuarie 2016, afectat de declinul lucrărilor de infrastructură și de construcții nerezidențiale, în timp ce construcția de locuințe a crescut semnificativ, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ianuarie, lucrările de infrastructură au înregistrat cel mai pronunțat declin, dar construcția de locuințe a crescut substanțial, scrie News.ro.

”Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 30% și la clădirile nerezidențiale cu 0,4%. Creșteri au fost la clădirile rezidențiale cu 67,4%”, se arată în comunicatul INS.

Pe elemente de structură, în ianuarie 2017 s-au înregistrat scăderi față de prima lună a anului trecut la două din cele trei categorii: lucrările de reparații capitale s-au redus cu 48,7%,  lucrările de întreținere și reparații curente s-au diminuat cu 6,3%, în timp ce lucrările de construcții noi au crescut cu 8,3%.

Băncile încep să reducă finanțarea proiectelor imobiliare din Europa, pentru prima oară din 2011 CITEȘTE ȘI Băncile încep să reducă finanțarea proiectelor imobiliare din Europa, pentru prima oară din 2011

Față de decembrie 2016, lucrările de construcții au scăzut în ianuarie cu 66,5%, pe serie brută, dar au crescut cu 5,1% pe seria ajustată în funcție de variațiile sezoniere.

În 2016, lucrările de construcții au scăzut cu 4,8% față de anul precedent, după un avans de 10,4% în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins