Sectorul construcțiilor a scăzut

Sectorul construcțiilor a scăzut
scris 15 mar 2019

Lucrările de construcții au înregistrat în ianuarie o scădere de 4,9%, pe serie brută, față de aceeași lună a anului anterior, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

În decembrie 2018, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, pe serie brută, cu 6,5%, scrie News.ro.

În ianuarie, volumul lucrărilor de construcții a scăzut atât ca serie brută cu 4,9% față de luna corespunzătoare a anului precedent cât și ca serie ajustată cu 8,3% în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate.

Doi directori Facebook părăsesc compania CITEȘTE ȘI Doi directori Facebook părăsesc compania

Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreținere și reparații curente cu 13,4% și la lucrările de construcții noi cu 4%. Lucrările de reparații capitale au crescut cu 10%.

”Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la construcțiile inginerești cu 10,6% și la clădirile nerezidențiale cu 9%. Clădirile rezidențiale au crescut cu 10,1%”, se arată în comunicat.

În 2018, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,1%.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ins
constructii