Sectorul rezidențial urcă afacerile Avi Compact: Perioada critică pentru firmele din construcții va veni în ianuarie – aprilie 2021

Sectorul rezidențial urcă afacerile Avi Compact: Perioada critică pentru firmele din construcții va veni în ianuarie – aprilie 2021
scris 13 oct 2020

Furnizorul de soluții integrate de climatizare și instalații Avi Compact, deținut de Florin Rădulescu, anunță o creștere cu 10% a cifrei de afaceri în primele șase luni ale acestui an. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 7,5 milioane de euro. 

Firma este controlată de omul de afaceri Florin Rădulescu, cel care în urmă cu 7 ani și-a vândut restauratul Osho din cartierul bucureștean Primăverii familiei Malideros, fondatoarea conceptului Mega Image.

Segmentul rezidențial a contribuit cu 60% la realizarea cifrei de afaceri din prima parte a acestui an. Pe fondul pandemiei de Covid-19, sistemele split au înregistrat o creștere seminficativă.

“La începutul acestui an am reinvestit o parte din profit în stocuri, așa că perioada stării de urgență ne-a găsit pregătiți. Aerul condiționat și sistemele de climatizare sunt o necesitate, chiar și în aceste perioade dificile. Stocurile ne-au ajutat să facem față atunci când cererea a fost mare și importurile de echipamente și piese de schimb au avut întârzieri mari”, explică Florin Rădulescu.

EXCLUSIV Retailerul de modă LPP, cel mai mare din Polonia, și-a dublat capacitatea de depozitare din România, pe fondul COVID-19, printr-un contract cu belgienii de la WDP CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Retailerul de modă LPP, cel mai mare din Polonia, și-a dublat capacitatea de depozitare din România, pe fondul COVID-19, printr-un contract cu belgienii de la WDP

Compania a aplicat pentru Programul IMM Invest în vederea dezvoltării activității curente, în special cea comercială. Analizând situația din timpul stării de urgență, dar și situația curentă din piață, compania a estimat o întârziere a încasărilor de la beneficiari pe tot parcursul anului. Conform rezultatelor financiare prezentate, IMM Invest a  acordat o finanțare de 1 milion de lei (adică aproximativ 200.000 de euro).

“Acestă sumă susține activitatea comercială curentă, pentru că așa cum arată datele de piață, dar și situația noastră internă, timpul de încasare al facturilor s-a mărit foarte mult, crescând în medie, în cazul Avi Compact, cu circa 60 de zile”, adaugă Florin Rădulescu.

Reprezentanții companiei estimează că în contextul pandemiei de Covid-19 precum și al creșterii numărului de avarii în furnizarea apei calde și a agentului termic, piața de centrale termice va crește cu aproximativ 10% până la finalul anului. 

Un alt segment cu o creștere importantă în totalul cifrei de afaceri este mentenanța. Partea de service a instalațiilor de climatizare a crescut cu 5% în a doua parte a acestui an, în special pentru zona corporate. Igienizarea echipamentelor de climatizare a devenit un aspect important în pandemie.

Segmentul corporate a scăzut cu aproximativ 30%, comparativ cu anul trecut.

“Din estimările noastre, sectorul construcțiilor a înregistrat o scădere cu 15-20% a proiectelor mari. În acest an s-au finalizat proiectele începute, însă nu s-au mai demarat altele noi. Piața instalațiilor de climatizare a scăzut cu 18-22%”, spune Florin Rădulescu.

Cele mai importante proiecte corporate realizate în acest an sunt Hotelul Diana din Eforie (instalații de climatizare cu unități interioare de perete), Parcaj Decebal (instalații de ventilare și desfumare), complexele rezidențiale Vivenda și Casa Presei Residence.

“Perioada critică pentru firmele din domeniul construcțiilor va veni în ianuarie – aprilie 2021. Firmele mai mici nu au reușit să își plătească taxele la zi, iar numărul proiectelor a scăzut”, spune Florin Rădulescu.

Pentru 2021 Avi Compact își propune menținerea cifrei de afaceri, crearea unor stocuri proprii de piese și echipamente, mărirea echipei. De asemenea, un alt obiectiv este deschiderea unui punct de service în zona de est a țării, la Iași.

Avi Compact a fost înființată în 2003.

viewscnt
Afla mai multe despre
instalatii de climatizare
avi compact