Ștefan Tudos, Genesis Property: Cererea de spații flexibile crește încă din acest an. Clădirile de birouri se adaptează viitorului

Ștefan Tudos, Genesis Property: Cererea de spații flexibile crește încă din acest an. Clădirile de birouri se adaptează viitorului
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 apr 2022

2022 este deja un an de inflexiune pentru spațiile de lucru flexibile, cu design și facilități orientate spre bunăstarea angajaților. Cererea pentru astfel de birouri continuă să crească în acest an, conform unui raport realizat de Colliers la nivel internațional, în contextul în care atât angajații, cât și companiile au o nevoie tot mai mare de flexibilitate în general, atât în ceea ce privește programele de lucru, cât și în a adapta spațiile de lucru la diversele sarcini și proiecte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Clădirile de birouri nu vor mai fi spații rigide, în care apar rar schimbări, iar nevoile oamenilor din interior sunt puse în plan secund. Modul de organizare internă se schimbă radical pentru a face loc unei strategii ce permite schimbarea destinației, suprafețelor și dotărilor spațiilor interioare în funcție de cerințele specifice ale angajaților.

În plus, clădirile de birouri vor crește gradul de confort și numărul de opțiuni oferite angajaților, inclusiv cele de petrecere a timpului liber. Săli de fitness, săli de relaxare, spații de lucru dotate cu canapele confortabile și cafenele unde se poate lucra în voie – toate acestea vor apărea tot mai frecvent în ofertele companiilor.

Și asta pentru că bunăstarea angajaților a devenit mai importantă ca niciodată. După mai bine de doi ani de la începerea pandemiei, care a crescut semnificativ nivelul de stres și anxietate la nivel global, cerințele lor au crescut. Biroul trebuie să le ofere acum ceva ce nu pot avea acasă: o platformă ideală pentru colaborare și acțiuni creative, dar și o separare mai clară între viața personală și cea profesională.

Pandemia a arătat tuturor cât de importantă este flexibilitatea și capacitatea de adaptare rapidă la evenimente neprevăzute, dar și un set complex de măsuri de creștere a gradului de sănătate a spațiilor interioare. IMMUNE Building Standard™, de exemplu, este un standard conceput în aprilie 2020 nu doar pentru actualul context pandemic, dar și pentru provocări pentru sănătate ce pot apărea viitoare.

Un material Investing in Property

viewscnt
Afla mai multe despre
ștefan tudos
genesis property