Studiu: Cele mai bune și mai slabe cartiere din țară ca servicii medicale. Pe ce străzi sunt cei mai buni medici

Studiu: Cele mai bune și mai slabe cartiere din țară ca servicii medicale. Pe ce străzi sunt cei mai buni medici

Oradea

Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mar 2017

Cu 16 spitale de stat și private, alături de alte peste 90 de cabinete private și zeci de farmacii, Oradea, reședința și cel mai mare oraș din județul Bihor, a fost desemnat ca fiind centrul urban cu cele mai bune facilități medicale din România, potrivit unui studiu realizat de platforma de anunțuri imobiliare Storia.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Clasamentul continuă cu orașele Brașov, Timișoara, Târgu Mureș, Baia Mare, Pitești și Cluj-Napoca. La polul opus, printre cele mai dezavantajoase orașe din punctul de vedere al facilităților medicale se numără Giurgiu, Focșani, Tulcea, Călărași, Constanța, Bacău și Vaslui.

Dacia din orașul Timișoara ocupă prima poziție în clasamentul cartierelor cu cele mai bune facilități medicale din România. Topul continuă cu Ștefan cel Mare (București), Gavana 3 (Pitești), Zorilor (Cluj-Napoca), 7 Noiembrie (Târgu Mureș), Soarelui (Timișoara), Centrul Civic (Brașov) și Cedonia (Sibiu). Cartierul Rogerius din orașul Oradea ocupă poziția numărul 5. La coada clasamentului sunt cartierele Gai (Arad), Bereasca (Ploiești), Ferneziu (Baia Mare) și Gara (Slatina).

La nivel de regiuni istorice, Banat a fost desemnat de 8.332 de români ca fiind regiunea cu cele mai bune facilități medicale, fiind urmată de Maramureș, Crișana și Transilvania. Cel mai mic punctaj la capitolul percepției locuitorilor față de facilitățile medicale în orașele și cartierele lor a fost obținut de Dogrobea, Moldova și Muntenia. Zona București și Ilfov se află la mijlocul clasamentului.

În general, orașele cu un număr mare de locuitori, cu un Produs Intern Brut ridicat și o rată a șomajului scăzută au fost considerate și orașele cu cele mai bune facilități medicale. La polul opus, cele mai dezavantajoase orașe din punct de vedere al facilităților medicale au în medie sub 100.000 de locuitori și o rată a șomajului ridicată.

Băncile și recuperatorii ar urma să obțină mai greu executarea silită a rău-platnicilor cu credite ipotecare CITEȘTE ȘI Băncile și recuperatorii ar urma să obțină mai greu executarea silită a rău-platnicilor cu credite ipotecare

București, pe locul 9 în clasament

Capitala ocupă locul 9 în topul orașelor cu cele mai bune facilități medicale din România. În clasament, peste 29.000 de bucureșteni și-au evaluat cartierul în care locuiesc. Pe primul loc se situează cartierul Ștefan cel Mare ca având cele mai bune facilități medicale, urmat de zonele Dorobanți, Cotroceni și Floreasca. Zonele Basarabia, Aviației și Titan urmează în top. Ultimele poziții sunt ocupate de Prelungirea Ghencea, Ferentari și 23 August (Cățelul). Giulești, Baicului, Rahova sau Militari sunt, la fel, cartiere desemnate de bucureșteni ca fiind dezavantajoase din punct de vedere al facilităților medicale. La mijlocului clasamentului se găsesc zone precum Tei, Bucur Obor sau Colentina.

Centrul Civic, Astra și Tractorul sunt cartierele din Brașov cu cele mai bune facilități medicale, iar Stupini, Delta Cetății și Noua sunt cele mai dezavantajoase din acest punct de vedere.

Pentru timișoreni, cartierele Dacia, Soarelui și Girocului au fost evaluate de către localnici ca având cele mai bune facilități medicale, iar la coada clasamentului se numără zonele Aeroport, Freidorf și Lugojului.

Locuitorii orașului Târgu Mureș au desemnat 7 Noiembrie, Bulevardul 1848 (Dâmbu Pietros) și Central ca fiind zonele cu cele mai bune facilități medicale. La polul opus se numără zonele Mureșeni, Unirii și Tudor Vladimirescu.

Piteștenii au desemnat cartierele Nord-Spitalul Județean, 9 Mai și Central ca fiind zonele cu cele mai bune facilități medicale. Zonele Bereasca, Bulevardul București și Mihai Bravu au fost desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al facilităților medicale.

EXCLUSIV FOTO Copos vrea să vândă unul dintre cele două hoteluri de la mare. Este prima dată când vinde de când a intrat în business-ul turistic CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Copos vrea să vândă unul dintre cele două hoteluri de la mare. Este prima dată când vinde de când a intrat în business-ul turistic

Pentru locuitorii orașului Cluj-Napoca, cele mai bune cartiere din punct de vedere al accesului la facilități medicale sunt Zorilor, Centru și Gheorgheni. La coada clasamentului se află cartierele Bună Ziua, Someșeni și Dâmbul Rotund.

Studiu: Cele mai bune și mai slabe cartiere din țară ca servicii medicale. Pe ce străzi sunt cei mai buni medici

Cercetarea completă poate fi consultată la acest link

viewscnt
Afla mai multe despre
oradea
facilitati medicale