STUDIU Chirii de până la 1.000 euro lunar pentru locuințe în cele patru mari centre universitare ale țării. Topul cartierelor

STUDIU Chirii de până la 1.000 euro lunar pentru locuințe în cele patru mari centre universitare ale țării. Topul cartierelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2017

Chiriile pentru garsoniere și apartamente în București au pornit, în vară, de la 140 euro lunar, în cartiere mărginașe, și au urcat până la 450 euro lunar în zone centrale sau 950 euro lunar în cartiere considerate de lux, similar prețurilor din Cluj-Napoca, dar peste tarifele percepute în Iași și Timișoara. Analiza, realizată de portalul imobiliare.ro, se axează pe patru mari centre universitare ale țării, având în vedere că în principal noii studenți încep deja să își caute locuri de cazare. De regulă, însă, în toamnă chiriile cresc tocmai pe acest considerent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

BUCUREȘTI

În Capitală, zona cu cele mai mari prețuri pentru închirierea unei garsoniere este Lipscani, unde suma medie solicitată pentru o asemenea proprietate este de 450 de euro pe lună. Pe locul al doilea în clasament se situează Splaiul Unirii și Aviației, unde pretențiile proprietarilor ajung la 425 și, respectiv, 400 de euro pe lună. La polul opus, cele mai ieftine locuințe monocamerale pot fi găsite în zonele Ferentari, Fundeni și Baicului, unde un client ar trebui să scoată din buzunar 140, 143 și, respectiv, 153 de euro pe lună.

Pe segmentul apartamentelor cu două camere, cele mai scumpe proprietăți sunt disponibile spre închiriere în zonele Amzei (650 de euro pe lună), Primăverii (566 de euro pe lună) și Herăstrău (540 de euro pe lună). Pe de altă parte, cele mai ieftine unități locative bicamerale pot fi găsite în Balta Albă (190 de euro pe lună), Andronache (203 euro pe lună) și Alexandriei (208 euro pe lună).

În ceea ce privește apartamentele cu trei camere, cele mai mari prețuri sunt practicate în zonele Nordului (unde valoarea medie de listare ajunge la 950 euro pe lună), Piața Victoriei (800 euro pe lună) și Primăverii (750 de euro pe lună). Cele mai accesibile locuințe de acest tip pot fi închiriate în zonele Piața Reșița (264 de euro pe lună), Pache Protopopescu (275 euro pe lună), dar și Rahova (279 de euro pe lună).

EXCLUSIV Logodnicul Elenei Udrea intră în afacerile imobiliare, preluând franciza Re/Max CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Logodnicul Elenei Udrea intră în afacerile imobiliare, preluând franciza Re/Max

CLUJ-NAPOCA

În capitala Transilvaniei, prețul mediu solicitat pentru o garsonieră din arealul semicentral ajunge la 450 de euro pe lună – nivel perfect similar cu cel de pe Lipscani, în București. Pe locul al doilea în clasamentul celor mai ridicate chirii pentru acest tip de locuințe se află zona calea Turzii (260 de euro pe lună), urmată de cartierul Andrei Mureșanu (255 de euro pe lună). Cele mai accesibile prețuri pot fi găsite însă în zonele Dâmbul Rotund (108 euro pe lună), Baciu (138 de euro pe lună) și Grigorescu (149 de euro pe lună).

Pentru potențialii chiriași, zonele cu cele mai scumpe apartamente cu două camere sunt Borhanci (600 de euro pe lună) și Bulgaria (500 de euro pe lună). Cele mai accesibile prețuri pot fi găsite însă în Aurel Vlaicu (225 de euro pe lună) și Dâmbul Rotund (235 de euro pe lună).

Pe segmentul apartamentelor cu trei camere, cele mai mari prețuri sunt solicitate de către proprietarii din zona Horea, pretențiile acestora ridicându-se la 1.000 de euro pe lună. Pe locul al doilea se situează proprietățile din zona Europa, ce ajung la 600 de euro pe lună, urmate de cele din cartierul Bună Ziua (530 de euro pe lună). Pe lângă Florești (262 de euro pe lună), localitate ce s-a dezvoltat ca un adevărat cartier al Clujului, cele mai mici prețuri pentru trei camere pot fi găsite în zonele Andrei Mureșanu (282 de euro pe lună) și Gară (300 de euro pe lună).

YouTube are un nou design, un nou logo și noi facilități CITEȘTE ȘI YouTube are un nou design, un nou logo și noi facilități

TIMIȘOARA

Comparativ cu orașul de pe Someș, pretențiile proprietarilor din Timișoara sunt vizibil mai temperate. Astfel, cele mai scumpe garsoniere sunt cele din Bogdăneștilor (294 de euro pe lună), Bălcescu (223 de euro pe lună) și Take Ionescu (220 de euro pe lună); cele mai accesibile zone sunt însă Ghirodei (88 de euro pe lună), Plopi (110 euro pe lună) și Elisabetin (130 de euro pe lună).

Pentru apartamentele cu două camere, cele mai mari prețuri sunt solicitate în zonele Piața Victoriei (470 de euro pe lună), Piața Unirii (450 de euro pe lună) și Medicină (400 de euro pe lună), iar cele mai mici în Brâncoveanu (159 de euro pe lună), Ronat (175 de euro pe lună) și Iosefin (195 de euro pe lună).

Pe segmentul apartamentelor cu trei camere, cele mai scumpe proprietăți pot fi găsite în zonele Piața Victoriei (500 de euro pe lună), Take Ionescu (486 de euro pe lună) și Dorobanți (480 de euro pe lună), iar cele mai ieftine în Șagului (247 de euro pe lună), UMT (250 de euro pe lună) și Dacia (262 de euro pe lună).

IAȘI

În capitala Moldovei, cele mai scumpe garsoniere sunt disponibile spre închiriere în zonele Independenței (265 de euro pe lună), Aeroport (260 de euro pe lună) și Moara de Foc (260 de euro pe lună). Cele mai ieftine astfel de proprietăți sunt localizate însă în Bularga (112 euro pe lună), Dacia (124 de euro pe lună) și Metalurgie (129 de euro pe lună).

Pe segmentul apartamentelor cu două camere, zonele cu cele mai mari prețuri sunt perimetrul semicentral (550 de euro pe lună), apoi Splai Bahlui (400 de euro pe lună) și Independenței (370 de euro pe lună); pe de altă parte, cele mai mici prețuri sunt practicate în Dacia (133 de euro pe lună), Popas Păcurari (170 de euro pe lună) și Canta (199 de euro pe lună).

Nu în ultimul rând, cele mai scumpe locuințe cu trei camere pot fi găsite în Independenței (525 de euro pe lună), Centrul Civic (506 euro pe lună) și Târgu Cucu (500 de euro pe lună), iar cele mai ieftine se află în Dacia (166 de euro pe lună), Gară (186 de euro pe lună) și Mircea cel Bătrân (198 de euro pe lună).

viewscnt
Afla mai multe despre
chirii
apartamente bucuresti
chirii cluj-napoca