Symmetrica lansează în România cea mai mare fabrică de pavaje din sud-estul Europei

Symmetrica lansează în România cea mai mare fabrică de pavaje din sud-estul Europei

Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2024

Symmetrica, jucător român pe piața de pavele și borduri vibropresate, cel mai mare producător autohton, lansează o nouă investiție, acum în cea mai mare fabrică de pavaje și dale din beton din zona de sud-est a Europei, în valoare de 48 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Situată în Bolintin Vale – Ilfov, noua noastră fabrică de prefabricate va fi un simbol al excelenței și al progresului tehnologic. Cu o suprafață impresionantă și capacități de producție extinse, această unitate reprezintă un pilon esențial în sprijinirea creșterii și dezvoltării regionale și înglobează tehnologii noi pentru piața românească”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al companiei.

VIDEO Conferința Profit.ro IMM - Președintele CNIPMMR: Concurența începe încet-încet să sufoce. Problema este agravată de reguli precum e-Factură, e-Transport, e -Sigiliu, care afectează cel mai mult antreprenorii cinstiți CITEȘTE ȘI VIDEO Conferința Profit.ro IMM - Președintele CNIPMMR: Concurența începe încet-încet să sufoce. Problema este agravată de reguli precum e-Factură, e-Transport, e -Sigiliu, care afectează cel mai mult antreprenorii cinstiți

Nua unitate de producție este amplasată pe un teren de peste 120.000 mp și va avea o suprafață construită de 18.000 de metri pătrați. De asemenea, aceasta va dispune de două parcuri fotovoltaice amplasate pe un teren de 20.000 mp. Acestea vor asigura circa 60% din totalul energiei necesare pentru funcționarea unității.

“Fabrica din Bolintin Vale va fi inaugurată în această toamnă. Fiind amplasată în apropierea unității pe care deja o deținem, încă din 2011, în proximitatea Capitalei, am decis migrarea activității din aceasta către noua locație, optimizând astfel întreaga producție”, a mai spus Sebastian Bobu.

Investiția necesară, în valoare de 48 de milioane de euro, a fost asigurată atât din fonduri proprii, cât și prin credite bancare. În acest sens, Symmetrica a contractat un credit în valoare de cca. 35 de milioane de euro de la Banca Comercială Română (BCR).

Noul șef al H&M se inspiră din strategia Zara CITEȘTE ȘI Noul șef al H&M se inspiră din strategia Zara

Faugurată în această toamnă va contribui la majorarea producției totale a Symmetrica cu 30%, având o capacitate de 15.000 mp pe zi. 

Symmetrica este o companie 100% românească, producătoare de pavele, borduri și rigole vibropresate pietonale și carosabile.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Verești, județul Suceava, urmată apoi de unitățile de producție de la Podu Iloaiei, județul Iași (2010), și Bolintin Vale, în apropiere de București (2011), Prejmer – Brașov (2012), Cociu – Bistrița-Năsăud (2012), Mărășești – Vrancea (2018), Zimandu Nou – Arad (2021), Solca – Suceava (2022), Ovidiu – Constanța (2023).

viewscnt
Afla mai multe despre
symmetrica
pavele