Tranzacție de 3,5 mil. euro cu acțiuni NEPI. Vânzător, o firmă administrată de directorul executiv al fondului

Tranzacție de 3,5 mil. euro cu acțiuni NEPI. Vânzător, o firmă administrată de directorul executiv al fondului
scris 19 nov 2015

Un acționar minoritar al NEPI, administrată de directorul executiv al companiei, Tiberiu Smaranda, a vândut în această săptămână, pe Bursa de la Johannesbourg, acțiuni de peste 3,5 milioane de euro.

Acționarul este firma Theri Limited, iar acțiunile vândute reprezintă 0,12% din capitalul NEPI. După tranzacție, firma mai deține 455.000 acțiuni, reprezentând 0,15% din capitalul social al companiei.

Vânzarea s-a realizat în două tranșe, respectiv 153.003 de acțiuni, pentru care a încasat 23,6 milioane de ranzi (1,6 milioane de euro) și 193.686 de titluri, vândute pentru aproape 30 de milioane de ranzi (1,97 milioane de euro).

NEPI este cel mai important investitor imobiliar din România, cu un portofoliu de 59 de proprietăți, evaluate la 1,7 miliarde de euro. Printre cele mai  importante proiecte deținute de NEPI se numără Mega Mall, Promenada Mall, Iris Titan Shopping Center - pe retail și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview, din București.

Acțiunile fondului se tranzacționează pe bursa de la București, la Londra și la Johannesbourg (Africa de Sud). La București, fondul are o capitalizare bursieră de peste 14 miliarde de lei (3,15 miliarde de euro). 

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi
actiuni
vanzare