Tranzacție: Omul de afaceri Iulian Dascălu, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari locali, a preluat integral o firmă de pază. Cum explică decizia

Tranzacție: Omul de afaceri Iulian Dascălu, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari locali, a preluat integral o firmă de pază. Cum explică decizia
scris 5 mar 2018

Omul de afaceri Iulian Dascălu, proprietar al dezvoltatorului imobiliar Iulius, a preluat integral în proprietate o firmă de pază și protecție, care supraveghează, printre altele, și clădiri ale acestuia, după ce inițial, cum a anunțat atunci Profit.ro, a cumpărat doar un pachet de 9% din acțiuni.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Din totalul participației, un pachet de 50% a fost preluat direct de Dascălu, iar alte 50% au fost preluate de compania Iulius.

Firma de pază în acționariatul căreia a intrat Iulian Dascălu, Dasko Security, operează din 2011, având anul trecut afaceri de 8,5 milioane lei și un profit net de circa 500.000 lei, cu aproximativ 230 de angajați.

Iulian Dascălu ia de la Romexpo pavilionul central pe minimum 10 ani, pentru cel puțin 600.000 euro pe an, și cumpără clădiri secundare, pentru un megaproiect imobiliar CITEȘTE ȘI Iulian Dascălu ia de la Romexpo pavilionul central pe minimum 10 ani, pentru cel puțin 600.000 euro pe an, și cumpără clădiri secundare, pentru un megaproiect imobiliar

Compania, cu sediul în Iași, își prezintă în portofoliu atât ansamblul Palas Iași și Iulius Mall Iași, dezvoltate și administrate de Iulian Dascălu, cât și nume precum Subway, Toyota, Fratelli, Swarowski, Sephora, Yves Rocher, având și echipe de escortă și gărzi de corp.

Contactați recent de Profit.ro, reprezentanții companiei Iulius au explicat motivul acestei achiziții: "Serviciul de pază și protecție este deosebit de important pentru funcționarea optimă a mall-urilor din rețeaua Iulius, centre comerciale pe care compania noastră nu doar le-a dezvoltat, ci și le administrează.

Decizia vine în contextul în care ne dorim să gestionăm acest serviciu în mod intern. Este o abordare pe care o considerăm necesară din mai multe motive, cele mai importante fiind legate de optimizarea calității activității de pază și securitate și de eficientizare a costurilor".

Tranzacție surpriză: Frații Comăniciu, foști proprietari ai Delaco, lasă lactatele și intră în imobiliare - au cumpărat un mare centru comercial, prima investiție în România a grupului britanic Miller CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Frații Comăniciu, foști proprietari ai Delaco, lasă lactatele și intră în imobiliare - au cumpărat un mare centru comercial, prima investiție în România a grupului britanic Miller

Compania Iulius, pe piață din 1991, este unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari locali, portofoliul de spații office ajungând, la finele anului trecut, la o suprafață de 121.000 metri pătrați închiriabili. 

Iulis deține, în prezent, 10 clădiri clasa A operaționale, realizate sub brandul „United Business Center” (UBC), în Iași, Cluj-Napoca și Timișoara. Cele 10 imobile găzduiesc sediile a peste 65 de companii și reprezintă spații de muncă moderne pentru aproximativ 11.200 de persoane.

Portofoliul operațional al companiei include și circa 260.000 metri pătrați de spații de retail.

viewscnt
Afla mai multe despre
dascalu
paza
dasko