ULTIMA ORĂ Miliardarul Teddy Sagi își vinde clădirile de birouri din România

ULTIMA ORĂ Miliardarul Teddy Sagi își vinde clădirile de birouri din România

Teddy Sagi a cumpărat complexul Swan Office, care găzduiește sediul eMag și Mercedes-Benz, cu 30,3 milioane de euro

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 23 dec 2021

Grupul de investiții al miliardarului Teddy Sagi a intrat într-o tranzacție cu grupul israelian Aspen, deținut de omul de afaceri israelian Rony Zarom, prin care își vinde clădirile de birouri acumulate în România și evaluate la 60 de milioane de euro, potrivit informațiilor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Tranzacția include complexul Swan Office din Pipera care găzduiește sediul central al eMag și pe cel al Mercedes-Benz.

Cele două grupuri au semnat un memorandum de înțelegere, neangajant.

Ca parte a documentului semnat, Sagi Group a fost de acord să investească în Aspen Group și în filiala acesteia, Aspen BV, care îi gestionează operațiunile din Europa.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Ca parte a cooperării dintre părți, cele două grupuri intenționează să promoveze o ofertă de acțiuni la una dintre bursele europene în următoarele 18 luni.

Sagi Group va investi și va acorda un credit în valoare de 170 milioane euro către Aspen Group și filiala sa. Ca parte a înțelegerii, Teddy Sagi va cumpăra 5% din acțiunile Aspen Group la un preț de 3,3 euro pe acțiune și pentru o sumă totală de circa 11,3 milioane euro.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

La rândul său, Aspen BV va aloca 24,99% din acțiunile sale grupului Sagi. Ca urmare a acestei tranzacții, Aspen va cumpăra de la Sagi o companie care deține două active imobiliare din România evaluate la circa 60 de milioane de euro, care produc un venit anual net din chirii de circa 4,2 milioane de euro. Teddy Sagi deține, prin intermediul firmei Topmost Investments, complexul de birouri Swan Office Park, cumpărat în 2016 cu 30,3 milioane de euro, și clădirea de birouri Polonă 68 Business Center, cumpărată cu 17 milioane de euro în 2017, conform datelor Profit.ro.

Teddy Sagi mai are în București și 4 vile istorice din zona Dorobanți-Eminescu.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

În plus, grupul Sagi va avea opțiunea de a-și crește participația în Aspen BV cu încă 15,01%, până la un total de 40%, în schimbul unor injecții de capital în Aspen BV. Mai exact, se așteaptă injectare a circa 50 de milioane de euro, iar la exercitarea opțiunii, Sagi Group va plăti o primă de 3 milioane de euro către Aspen Group.

Teddy Sagi este creditat de revista americană Forbes cu o avere estimată la 5,6 miliarde de dolari. El a fondat în 1999 grupul Playtech, specializat în jocuri de noroc, listat la Bursa de la Londra. Sagi a vândut 12% din Playtech în 2016 la un preț de 400 de milioane de dolari, iar restul l-a vândut în 2018 pentru doar 88 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
teddy sagi
aspen