Valoarea pieței construcțiilor din România a scăzut la minimul ultimilor 10 ani

Valoarea pieței construcțiilor din România a scăzut la minimul ultimilor 10 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2018

Piața construcțiilor a scăzut, în 2017, până la un minim istoric al ultimilor 10 ani, ajungând la 8,96 miliarde de euro, un declin de 7,05% față de anul anterior, când valoarea pieței s-a ridicat la 9,64 miliarde de euro, potrivit datelor Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții (ARACO), prezentate, joi, într-o conferință de presă de către președintele Laurențiu Plosceanu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest context, au fost consemnate scăderi pe aproape toate palierele din domeniul construcțiilor, mai puțin în sectorul construcțiilor rezidențiale, unde s-a înregistrat un salt de 69,7%, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Discount de 20% la ediția limitată BMW X6 “THE BEAST”, la dealerul Auto Cobălcescu

Anul trecut, diminuări ale activității au fost înregistrate în sectorul lucrărilor de întreținere și reparații curente (-24,6%), sectorul construcțiilor inginerești (-21%), sectorul lucrărilor de reparații capitale (-17,7%) și sectorul construcțiilor nerezidențiale (-12,6%).

Potrivit ARACO, în cursul anului 2017, statul român a investit 26,7 miliarde de lei în activitatea de construcții, cu 2,8 miliarde de lei sub nivelul din 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
laurentiu plosceanu