Vânzările de locuințe din SUA au scăzut în luna mai la cel mai redus nivel din ultimii nouă ani și jumătate

Vânzările de locuințe din SUA au scăzut în luna mai la cel mai redus nivel din ultimii nouă ani și jumătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2020

Vânzările de locuințe din SUA au scăzut în luna mai la cel mai redus nivel din ultimii nouă ani și jumătate, întărind așteptările pentru o contracție puternică a activităților pe piața imobilială în trimestrul al doilea, în urma perturbărilor provocate de pandemia de Covid-19, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raportul publicat luni de Asociația Națională a Agenților Imobiliari mai arată și cea mai mică creștere anuală a prețurilor locuințelor din ultimii opt ani, scrie News.ro.

EXCLUSIV Cel mai mare constructor din România, Bog’Art, cumpără un teren de la OMV Petrom și intră pe sectorul dezvoltărilor de apartamente premium CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai mare constructor din România, Bog’Art, cumpără un teren de la OMV Petrom și intră pe sectorul dezvoltărilor de apartamente premium

Cererile de împrumuturi pentru locuințe au crescut însă la cel mai ridicat nivel din ultimii 11 ani, în ultimele săptămâni, datorită minimelor record atinse de dobânzi, astfel încât în  luna mai a fost atins probabil minimul pieței locuințelor existente. Date publicate săptămâna trecută au arătat o redresare puternică a autorizațiilor de construcție a locuințelor, în luna mai.

Vânzările de locuințe existente au scăzut în luna mai cu 9,7%, la un nivel ajustat la sezon de 3,91 milioane de unități, cel mai redus nivel atins din octombrie 2010, acesta fiind al treilea declin lunar consecutiv.

În termeni anuali, vânzările de locuințe existente, care reprezintă circa 90% din vânzările de locuințe, au scăzut în luna mai cu 26,6%, cel mai mare declin anual consemnat din 1982.

În pofida semnelor de redresare a cererii, odată cu redeschiderea economiei, aproape 20 de milioane de oameni sunt șomeri.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
sua