Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2022

Volumul lucrărilor de construcții a crescut în primele opt luni, față de perioada similară din 2021, ca serie brută, cu 6,6%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 4,5%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 6,6%. Pe elemente de structură, creșteri au avut loc la lucrările de întreținere și reparații curente (+14,8%), lucrările de reparații capitale (+5,8%) și la lucrările de construcții noi (+4,1%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la clădirile nerezidențiale (+17,3%), clădirile rezidențiale (+4,8%) și la construcțiile inginerești (+1,1%)”, arată datele INS.

EXCLUSIV Dezvoltatorul Atenor, susținut de milionari din Belgia, poate atrage un nou investitor pe piața imobiliară românească, într-o tranzacție de 120 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dezvoltatorul Atenor, susținut de milionari din Belgia, poate atrage un nou investitor pe piața imobiliară românească, într-o tranzacție de 120 milioane euro

Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4,5%, creștere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (+12,6%), lucrările de reparații capitale (+2,7%) și la lucrările de construcții noi (+2,2%), scrie News.ro.

Pe obiecte de construcții, creșteri au avut loc la clădirile nerezidențiale (+15,9%) și la clădirile rezidențiale (+6,1%).

Construcțiile inginerești au scăzut cu 3,8%.

AUGUST 2022 COMPARATIV CU IULIE 2022

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 8%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+23,1%), lucrările de întreținere și reparații curente (+10,8%) și la lucrările de construcții noi (+4,8%).

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la clădirile nerezidențiale (+10,4%), lucrările de construcții inginerești (+10,3%) și la clădirile rezidențiale (+1,2%).

Uniunea Europeană pregătește un mecanism de achiziții comune de gaze CITEȘTE ȘI Uniunea Europeană pregătește un mecanism de achiziții comune de gaze

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,5%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+9,0%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+6,5%).

Lucrările de construcții noi au scăzut cu 1,2%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale (+6,8%) și la construcțiile inginerești (+3,9%). Clădirile rezidențiale au scăzut cu 1,6%.

AUGUST 2022 COMPARATIV CU AUGUST 2021

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 15,7%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+36,9%), lucrările de întreținere și reparații curente (+31,9%) și la lucrările de construcții noi (+8%).

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la lucrările de construcții inginerești (+23,4%) și la clădirile nerezidențiale (+21,1%).

Clădirile rezidențiale au scăzut cu 1,3%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 15,6%.

Pe elemente de structură s-au evidențiat creșteri la lucrările de reparații capitale (+34,3%), lucrările de întreținere și reparații curente (+32,3%) și la lucrările de construcții noi (+8,9%).

Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la construcțiile inginerești (+21,7%) și la clădirile nerezidențiale (+21,5%).

Clădirile rezidențiale au scăzut cu 1,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
construcții
ins