Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2023

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în primele cinci luni, față de perioada similară din 2022, ca serie brută, cu 11,3%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 12,3%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 11,3%. Pe elemente de structură, creșteri au avut loc la lucrările de reparații capitale (+32,5%), lucrările de construcții noi (+11,3%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+4%). Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la construcțiile inginerești (+31,8%)”, arată datele INS.

România, creștere puternică a vânzărilor diesel. Europa a atins un nivel record al cotei mașinilor electrice CITEȘTE ȘI România, creștere puternică a vânzărilor diesel. Europa a atins un nivel record al cotei mașinilor electrice

Clădirile nerezidențiale și clădirile rezidențiale au scăzut cu 2,8%, respectiv cu 2%, scrie News.ro.

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 12,3%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+31%), lucrările de construcții noi (+11,7%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+2,6%).

Pe obiecte de construcții, creșteri au avut loc la construcțiile inginerești (+30,8%).

Clădirile rezidențiale și clădirile nerezidențiale au scăzut cu 1,9%, respectiv cu 1,5%.

Mai 2023 comparativ cu aprilie 2023

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie brută, cu 19,9%, creștere evidențiată la lucrările de reparații capitale (+33,6%), lucrările de întreținere și reparații curente (+28,1%) și la lucrările de construcții noi (+15,3%).

Pe obiecte de construcții, au avut loc creșteri la construcții inginerești (+23,2%), clădirile nerezidențiale (+21,7%) și la clădirile rezidențiale (+10,8%).

Twitter va avea o funcție specială pentru publicarea articolelor CITEȘTE ȘI Twitter va avea o funcție specială pentru publicarea articolelor

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 3,7%, creștere evidențiată la lucrările de întreținere și reparații curente (+10,7%) și la lucrările de reparații capitale (+8,1%).

Lucrările de construcții noi au scăzut cu 0,1%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale (+9,1%), construcțiile inginerești (+2,6%) și la clădirile rezidențiale (+2,4%).

Mai 2023 comparativ cu mai 2022

Volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a crescut pe total cu 10,7%. Pe elemente de structură, creșteri s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale (+41,7%), lucrările de întreținere și reparații curente (+9,1%) și la lucrările de construcții noi (+7,4%).

Pe obiecte de construcții, creștere s-a înregistrat la construcțiile ingineresti (+40,5%). Clădirile rezidențiale și clădirile nerezidențiale au scăzut cu 11,9%, respectiv cu 6,9%.

Rareș Bogdan: PNL nu va fi de acord cu majorări de taxe și impozite, putem discuta despre scoaterea unor facilități CITEȘTE ȘI Rareș Bogdan: PNL nu va fi de acord cu majorări de taxe și impozite, putem discuta despre scoaterea unor facilități

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut, pe total, cu 11,4%.

Pe elemente de structură s-au evidențiat creșteri la lucrările de reparații capitale (+43,2%), lucrările de întreținere și reparații curente (+8,7%) și la lucrările de construcții noi (+7,4%).

Pe obiecte de construcții, creștere s-a înregistrat la construcțiile inginerești (+41,7%).

Clădirile rezidențiale și clădirile nerezidențiale au scăzut cu 12,0%, respectiv cu 7,3%.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
constructii