Reprezentantul BAAR a fost ales vicepreședinte al Consiliului Birourilor, organismul care administrează „Sistemul Carte Verde”

Reprezentantul BAAR a fost ales vicepreședinte al Consiliului Birourilor, organismul care administrează „Sistemul Carte Verde”

Sorin Greceanu

scris 28 sep 2020

În cadrul celei de-a 54-a Adunări Generale a Consiliului Birourilor (Cob), desfășurate în data de 24.09.2020 la Bruxelles, Sorin Greceanu, Directorul General al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România ( BAAR), a fost ales în funcția de vicepreședinte al acestei prestigioase organizații.  

Este pentru prima dată în istoria Consiliului Birourilor când unui reprezentant al României i se încredințează o responsabilitate la acest nivel, România fiind membră in Sistemul Carte Verde din anul 1965. De atunci, BAAR a făcut parte din mai multe grupuri de lucru și comisii organizate la nivelul Consiliului Birourilor, dar niciodată un reprezentant al său nu a ocupat o poziție atât de înaltă.

Rata șomajului în Capitală s-a menținut la 1,29% în luna august CITEȘTE ȘI Rata șomajului în Capitală s-a menținut la 1,29% în luna august

„Alegerea reprezintă o onoare pentru mine și o recunoaștere a contribuției active pe care  BAAR a avut-o în permanență în cadrul Consiliului Birourilor”, a declarat Sorin Greceanu.

Înființat la Londra, în 1949, Consiliul Birourilor este organismul internațional care administrează „Sistemul Carte Verde”, în scopul facilitării circulației internaționale transfrontaliere a autovehiculelor și a soluționării daunelor, astfel încât terțele persoane, victime ale accidentelor rutiere, să nu fie dezavantajate de faptul că daunele suferite de acestea au fost cauzate de un autovehicul din altă țară. La ora actuală din organizație fac parte 48 de birouri naționale Carte Verde.

Conducerea Consiliului Birourilor( Colegiul Prezidențial) este asigurată în prezent de Sandra Schwarz, CEO al Biroului German Green Card (Deutsches Büro Grüne Karte e. V.) în calitate de Președinte al Cob., respectiv Sorin Greceanu și Sergey Razuvan, Director General al Asociației Ruse a Asigurătorilor de Automobile (RAMI), în calitate de vicepreședinți.

viewscnt
Afla mai multe despre
baar
sorin greceanu