Administrația Trump va prezenta în această săptămână lista de produse chinezești pentru care va aplica tarife

Administrația Trump va prezenta în această săptămână lista de produse chinezești pentru care va aplica tarife
scris 2 apr 2018

Administrația Trump va prezenta în această săptămână lista cu importurile chinezești pentru care va impune tarife ca reacție la politicile Beijingului de transfer de tehnologie, acțiune care va amplifica tensiunile comerciale dintre cele mai mari două economii ale lumii, transmite Reuters.

Lista de bunuri chinezești care totalizează anual importuri de 50-60 de miliarde de dolari va include în mare parte produse de înaltă tehnologie, iar tarifele vor intra probabil în vigoare peste mai mult de două luni, au declarat oficiali ai administrației americane, scrie News.ro.

Biroul Reprezentantului pentru Comerț al SUA trebuie să prezinte lista până vineri, potrivit proclamației semnate de președintele Donald Trump pe 22 martie.

Tarifele au rolul să forțeze schimbări din partea guvernului chinez în politicile despre care Reprezentantul pentru Comerț al SUA susține că au ca rezultat transferul ”neeconomic” de proprietate intelectuală americană către companii din China.

CONFIRMARE AS Company, printre companiile de top pe piața jucăriilor din Grecia, a venit în România pentru a se lupta cu Jumbo CITEȘTE ȘI CONFIRMARE AS Company, printre companiile de top pe piața jucăriilor din Grecia, a venit în România pentru a se lupta cu Jumbo

China neagă că legislația sa impune transferul de tehnologie și a avertizat că va reacționa la tarifele americane cu sancțiuni proprii, care vor avea ca obiect soia, avioane și utilaje grele.

Duminică, autoritățile de la Beijing au impus tarife suplimentare de până la 25% pentru 128 de produse americane, între care carnea congelată de porc, vin și unele fructe și alune, ca reacție la tarifele aplicate de SUA importurilor de aluminiu și oțel anunțate de administrația Trump în martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
importuri
china