AFI Europe România anunță planurile pentru următorii ani: construiește AFI Tech Park 2 și Retail Park Arad și deschide mall-ul AFI Brașov în 2020

AFI Europe România anunță planurile pentru următorii ani: construiește AFI Tech Park 2 și Retail Park Arad și deschide mall-ul AFI Brașov în 2020

Dorin Klein, CEO AFI Europe România

Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 21 nov 2018

Grupul israelian AFI Europe România a anunțat că va începe construcția celei de-a doua clădiri din complexul de birouri AFI Tech Park și construcția unui Retail Park în Arad și va încheia prima etapă a construcției AFI City anul următor, urmând ca în 2020 să fie deschis AFI Brașov, care cuprinde un mall și două clădiri de birouri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

AFI va începe anul următor construcția AFI Tech Park 2, după ce, la finalul lunii iunie, a finalizat construcția primei clădiri din complexul de birouri AFI Tech Park, aceasta fiind evaluată la 29 milioane de euro.

În prezent, AFI Tech Park 1 a ajuns la un grad de ocupare de 60%, urmând ca până la sfârșitul anului să atingă un grad de 75%, iar în primul trimestru al anului 2019 să fie ocupat complet. Printre companiile care au închiriat spațiu se numără cele din domeniul IT în mare parte, inginerie și automotive.

CONFIRMARE Grupul israelian AFI Europe va refinanța cu până la 300 milioane euro mall-ului AFI Cotroceni, cel mai mare din România, unul din cele mai mari împrumuturi obținute de un jucător din piața imobiliară locală CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Grupul israelian AFI Europe va refinanța cu până la 300 milioane euro mall-ului AFI Cotroceni, cel mai mare din România, unul din cele mai mari împrumuturi obținute de un jucător din piața imobiliară locală

AFI Tech Park este un parc de business de clasa A cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, aflat în centrul Capitalei. Parcul de business include două clădiri de birouri de înălțime redusă și un turn de birouri, care vor avea spații verzi amenajate într-o grădină centrală.

De altfel, AFI va deschide un Retail Park în Arad pe un teren de 8 hectare pe care compania l-a achiziționat acum 10 ani și va avea un hypermarket de 10.000 de metri pătrați, magazine de bricolaj, modă și electronice.

Tot în anul 2019, compania va finaliza prima etapă a construcției AFI City, după ce în luna iunie a început lucrările de construcție. Prima fază va genera două clădiri care vor însuma 190 de locuințe, deservite de 228 de locuri de parcare supraterană, iar rata de ocupare va ajunge la 80% până la sfârșitul anului, conform estimărilor lui Doron Klein, CEO AFI Europe România.

De altfel, compania va construi, tot în anul 2019, lângă AFI City, un centru comercial, pe bulevardul Bucureștii Noi pentru locuitorii din clădirile rezidențiale.

În plus, compania a anunțat că va deschide, în primăvara anului 2020, AFI Brașov ce cuprinde mall-ul cu o suprafață închiriabilă de 45.000 mp și două clădiri de birouri clasa A lângă mall cu o suprafață închiriabilă de 25.000 mp, construite în două faze.

Prima clădire, construită în faza 1, are o suprafață de 15.000 metri pătrați, iar livrările de spații vor fi efectuate la sfârșitul anului curent, conform estimărilor.

Printre companiile care vor închiria spații se numără multinaționale din IT&C, sectorul bancar, outsourcing și BPO (business process outsourcing).

Rata de ocupare a spațiilor în mall este în prezent de 85% din totalul suprafeței. Mall-ul va avea o terasă în suprafață de 3.500 mp, un hypermarket de 6.500 mp, 1.600 de locuri de parcare, 180 de magazine, locuri de joacă, restaurante și cafenele, cinema și săli de fitness.

În august, Profit.ro a anunțat că AFI Europe România a semnat o înțelegere pentru achiziția unui teren de 3.451 metri pătrați, tranzacție de 7,4 milioane de euro în curs de due diligence.

Grupul israelian a anunțat în iunie că a cumpărat cu 23 de milioane de euro un teren lângă complexul comercial și de birouri din Cotroceni, cu intenția de a extinde mall-ul. Fondul de investiții Broadhurst, condus de la București de omul de afaceri Andrei Siminel, scosese pe piață încă din 2013 un teren de 4,5 hectare lângă AFI Cotroceni, pentru care a redus în etape prețul, de la 36 de milioane de euro la 22,5 milioane de euro. Terenul face parte din fosta platformă industrială UMEB, pe care a fost ridicat mallul AFI Palace Cotroceni.

Inaugurat în 2009, AFI Cotroceni este cel mai mare mall din România, cu o suprafață comercială închiriabilă de peste 90.000 metri pătrați AFI Cotroceni. Găzduiește magazine pentru zeci de branduri de fashion & accesorii, electronice sau home & deco, dar și o zonă de entertainment. Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Capitală este principalul activ al grupului AFI Europe România.

La finele lunii iunie a acestui an, AFI Cotroceni a fost evaluat la 545,5 milioane de euro, față de 501,49 milioane de euro în decembrie 2017. Pe lângă centrul comercial AFI Cotroceni, compania mai deține parcul de birouri AFI Park din București și centrul comercial AFI Ploiești. În plus, AFI Europe dezvoltă un centru comercial la Brașov și un alt parc de birouri în București.

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală și de Est din 1997.

Portofoliul AFI Europe include centre comerciale și proprietăți de retail, parcuri de business și dezvoltări rezidențiale de mare amploare și dezvoltări cu utilizare mixtă. AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria și Letonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
afi
afi tech park
afi city
proiecte
birouri
retail