Alexandrion Group încheie parteneriatul cu William Grant & Sons. "Din păcate, după atâția ani, WGS și-a schimbat strategia. Consumatorii români merită mai mult."

Alexandrion Group încheie parteneriatul cu William Grant & Sons. "Din păcate, după atâția ani, WGS și-a schimbat strategia. Consumatorii români merită mai mult."

Nawaf Salameh, Președintele Fondator Alexandrion Group

Profit.ro
Profit.ro
scris 7 aug 2023

Alexandrion Group, cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România, încheie parteneriatul de distribuție, de lungă durată, cu William Grant & Sons (WGS), invocând incompatibilități cu WGS în ceea ce privește strategiile pentru piața locală și piețele regionale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

"Cooperarea dintre Alexandrion Group și William Grant & Sons s-a concentrat pe distribuția mărcilor de whisky single malt din portofoliul producătorului, precum Glenfiddich și Balvenie. Din păcate, după atâția ani, WGS și-a schimbat strategia pentru piața locală, concentrându-se pe blended whisky. Consumatorii români merită mai mult, așa că am decis să punem capăt parteneriatului nostru", spune Nawaf Salameh, Președintele Fondator Alexandrion Group.

Oamenii de știință au descifrat ADN-ul brânzei grecești Feta CITEȘTE ȘI Oamenii de știință au descifrat ADN-ul brânzei grecești Feta

Înființat în 1994, Alexandrion Group are două unități de producție în România, în Rădăuți, județul Suceava, și Ploiești, județul Prahova, precum și birouri și filiale în Cipru, Brazilia, Grecia și SUA.

În 2022, Alexandrion Group achiziționat integral acțiunile Cavaway Ltd, o companie cu sediul ȋn Larnaca, Cipru, și operațiuni ȋn aceeași industrie.

În luna martie 2022, Nawaf Salameh și-a adus în afacere doi dintre cei trei fii, pe Antonio Salameh și Roberto Salameh, în posturi de vicepreședinte, odată cu mesajul că acest business va rămâne ȋntotdeauna ȋn familie, iar generațiile viitoare nu vor putea ȋnstrăina nicio parte din afacerea de familie.

Cum a anunțat Profit.ro, compania pregătește una dintre cele mai mari investiții străine din Grecia, o distilerie în Kavala, investiție care, numai în prima fază, ar trebui să atingă 35 de milioane de euro.

PROFIT NEWS TV - Maratonul Impactul Fiscalității. Măsurile în discuție pentru reducerea deficitului bugetar CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV - Maratonul Impactul Fiscalității. Măsurile în discuție pentru reducerea deficitului bugetar

În 2018, grupul Alexandrion a primit avizul din partea autorităților americane pentru a construi prima sa distilerie din SUA, în orașul Carmel din statul New York, în cadrul unui proiect cu o investiție inițială de peste 40 de milioane de dolari. Distileria este programată să fie deschisă la finalul anului viitor, investiția finală putând atinge 120-130 milioane dolari.

În România, grupul a cumpărat, în 2017, și hotelul New Montana din Sinaia.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandrion group
william grant & sons