ANPC: Toate produsele din China pentru care există posibilitatea transmiterii coronavirusului vor fi verificate

ANPC: Toate produsele din China pentru care există posibilitatea transmiterii coronavirusului vor fi verificate
scris 28 ian 2020

Toate loturile de produse care provin din China, pentru care există posibilitatea transmiterii coronavirusului, vor fi verificate, iar consumatorii trebuie să aibă încredere în instituțiile statului, a declarat directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Paul Anghel.

"Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a făcut o adresă către Direcția Generală a Vămilor și Direcția de Sănătate Publică prin care se spune că pe anumite produse există posibilitatea transmiterii anumitor microbi și germeni de coronavirus, în general pe jucării, haine etc. De aceea, toate loturile de produse care vin din China vor fi analizate de instituțiile abilitate ale statului. Consumatorii de produse și servicii trebuie să aibă încredere că instituțiile statului își fac datoria. Sunt comitete interministeriale care supraveghează și monitorizează foarte atent partea aceasta și impactul în România. În acest domeniu are competențe Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică, ANPC are și ea o componentă pe protejarea sănătății consumatorului, iar ANSVSA pe acea a siguranței alimentare", a spus Anghel, potrivit Agerpres.

Tranzacție surpriză: ROCA - la primul exit. Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, astăzi în insolvență, preia controlul asupra S-Karp, prima companie achiziționată de ROCA CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: ROCA - la primul exit. Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, astăzi în insolvență, preia controlul asupra S-Karp, prima companie achiziționată de ROCA

Acesta recomandă consumatorilor să asculte instrucțiunile Ministerului Sănătății atunci când achiziționează produse sau când vin din zona asiatică.

"Consumatorii trebuie să citească foarte atent toate instrucțiunile care li se oferă la aeroport sau în alte zone, atunci când pleacă sau se întorc din țări asiatice", a transmis Anghel.

Luni, comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a solicitat Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud ca reprezentanți ai instituției să asiste la controlul efectuat asupra mărfurilor importate din China. De asemenea, CJPC cere sprijinul, atât Biroului Vamal, dar și Direcției de Sănătate Publică să împiedice punerea pe piață a produselor din China care intră în contact direct cu consumatorul.

“Am transmis o adresă către Direcția Generală de Sănătate Publică Constanța și către Vamă, pentru a ne da concursul în evaluarea importurilor de jucării, cosmetice, electrocasnice provenite din China. Situatia actuală, legată de îmbolnăvirile din această țară, ar trebui să fie un semnal de alarmă!”, a declarat luni, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu.

În adresele transmise către Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud și către Direcția de Sănătate Publică din Constanța conducerea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor solicită sprijinul acestor instituții pentru a împiedica punerea pe piață a produselor care intră în contact direct cu consumatorul, scrie News.ro.

“Având în vedere existența în China a unei noi tulpini de coronavirus ce poate fi mortală pentru anumite categorii de persoane care se transmite pe cale aeriană și pentru care nu există încă tratament, vă solicităm sprijinul în împiedicarea punerii pe piață în vederea comercializării a produselor care intră în contact direct cu consumatorii din țara noastră (jucării, cosmetice, articole textile, încălțăminte”, se arată în adresele transmise de CJP Constanța.

viewscnt
Afla mai multe despre
protecția consumatorului constanța