Auchan numește pentru prima dată un român la conducerea operațiunilor din România

Auchan numește pentru prima dată un român la conducerea operațiunilor din România
scris 2 dec 2015

Operațiunile grupului francez Auchan în România vor fi conduse pentru prima oară de un român, Ionuț Ardeleanu, în locul lui Frederic Bellon, care preia o funcție în conducerea Auchan Franța.

„Sunt încântat să îl numesc pe Ionuț Ardeleanu în poziția de Director General Auchan România, cu misiunea de a continua dezvoltarea Auchan și de a construi o companie multi-format, multi-canal, cu echipe puternice”, a declarat François Remy, Președinte Auchan România.

Ardeleanu (34 ani) lucrează în cadrul Auchan din anul 2006, începând de la manager de raion, apoi șef de piață și până la director de magazin și director regional.

La data de 23 octombrie 2015, Grupul Auchan anunța o nouă organizare a sa la nivel internațional pentru a îmbunătăți performanța celor trei sectoare de activitate: comerț, imobiliar și bancar. Astfel, grupul este organizat în trei mari companii: Auchan Retail, care reunește toate formatele de comerț alimentar: hipermarketuri (907 hipermarketuri integrate în 12 țări), supermarketuri (867 supermarketuri integrate în 9 țări și 1.987 supermarketuri asociate și în regim de franciză), proximitate, drive și e-commerce, Immochan - pol al centrelor comerciale al Grupului și Oney Banca Accord.

În noua organizare Auchan Retail România, comitetul de direcțiune va fi condus de Ionuț Ardeleanu, director general, sub coordonarea lui François Remy, președinte neexecutiv Auchan România și președinte executiv Auchan Luxemburg și va fi alcătuit din directorii regionali și cei 6 directori de servicii suport : Produs, Inovație, Performanță, Eficiență, Resurse Umane și Finanțe.

Ionuț Ardeleanu, titular al unei diplome în științe economice, s-a alăturat echipei Auchan în 2006, în cadrul magazinului Auchan Titan ca manager de raion și ulterior ca manager de piață.

În 2008, este numit director de magazin la Timișoara, iar în 2011, primește o nouă misiune și, în calitate de director, pregătește și deschide hipermarketul Auchan Craiova. Ulterior, în 2012 este numit director de ofertă în cadrul departamentului Marketing.

Anul 2013 este unul cu multe provocări pentru Ionuț Ardeleanu, fiind numit director regional pe regiunea Sud, nou creată în organizarea Auchan, și având în responsabilitate atât integrarea și transformarea magazinelor ex-Real din această regiune cât și consolidarea și dezvoltarea comerțului Auchan pe perimetrul său - 12 magazine cu 4000 de angajați, toate realizate cu mare succes.

François REMY, titular al unei diplome în drept al afacerilor și a unei diplome DESS de gestiune în cadrul IAE din Lyon, s-a alăturat Auchan în 1986 în cadrul magazinului Saint Priest.

Auchan România a deschis primul hipermarket în noiembrie 2006, în București. În prezent are în portofoliu 33 de hipermarketuri, cu 280.000 m2 suprafața netă de vânzare – al doilea comerciant din țară, cu circa 11.000 de angajați – al patrulea angajator privat din România și cu o cifră de afaceri cu taxe de peste 1 miliard de Euro în 2014.

AUCHAN HOLDING este al 11-lea grup de distribuție din lume, controlat de famila Mulliez din Franța. Este prezent în 16 țări și are 330.700 angajați..

viewscnt
Afla mai multe despre
auchan
director