Brandul de modă Forever 21 a solicitat protecția față de creditori în SUA; majoritatea magazinelor din Europa și Asia vor fi închise

Brandul de modă Forever 21 a solicitat protecția față de creditori în SUA; majoritatea magazinelor din Europa și Asia vor fi închise
scris 30 sep 2019

Brandul de modă Forever 21 a solicitat duminică protecția față de creditori conform legii falimentului din Statele Unite, alăturându-se unei liste tot mai mari de retaileri tradiționali care cad victimă concurenței comerțului electronic. Majoritatea magazinelor din Europa și Asia vor fi închise, transmite Reuters.

De la începutul anului 2007, peste 20 de retaileri americani, între care Sears Holdings Corp și Toys ‘R’ Us, au solicitat intrarea în faliment, tot mai mulți clienți fiind atrași de retaileri precum Amazon, scrie News.ro.

Forever 21 are active și datorii suprinse între 1-10 miliarde de dolari, potrivit cererii depuse la Tribunalul pentru Faliment al SUA din districtul Delaware.

VIDEO Incendiu la restaurantul Popasul Pescarilor din Olimp CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu la restaurantul Popasul Pescarilor din Olimp

Retailerul a anunțat că a obținut o finanțare de 275 de milioane de dolari din partea creditorilor existenți, JPMorgan Chase Bank, N.A. ca agent, și 75  de milioane de dolari sub formă de capital nou din partea TPG Sixth Street Partners și a unor fonduri afiliate.

Cu ajutorul acestor fonduri, Forever 21 a anunțat că intenționează să își continue activitatea în mod normal și să se concentreze pe operațiunile sale profitabile.

Între timp, compania intenționează să închidă majoritatea magazinelor din Asia și Europa, urmând să le mențină pe cele din Mexic și America Latină.

Fondată în 1984, Forever 21 are 815 magazine, în 57 de țări. Săptămână trecută, compania a anunțat că se va retrage din Japonia și va închide toate cele 14 magazinele din această țară până la sfârșitul lunii octombrie.

Kirkland & Ellis este consultant juridic, Alvarez & Marsal acordă consultanță pentru restructurare, iar Lazard acționează ca bancă de investiții pentru Forever 21.

viewscnt
Afla mai multe despre
forever 21
magazine