Carmistin semnează o facilitate de credit sindicalizat de peste 630 milioane lei

Carmistin semnează o facilitate de credit sindicalizat de peste 630 milioane lei
scris 18 oct 2021

Holdingul agroalimentar Carmistin, deținut de familia Paraschiv, unul dintre cei mai mari jucători integrați din industria agribusiness românească, a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 636 milioane de lei, prin modificarea și majorarea facilităților existente cu 209 milioane de lei, pentru a susține noua strategie investițională a grupului.

Finanțarea a fost coordonată de Banca Comercială Română SA (membră a Grupului Erste), în calitate de Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentație, Garanții și Plăți, alături de CEC Bank, în calitate de Aranjor Principal Mandatat, și de alte bănci participante, OTP Bank, Intesa Sanpaolo Bank și Eximbank. 

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Creditul are utilizări complexe pentru finanțarea noilor proiecte de investiții ale companiilor din Grupul Carmistin, inclusiv co-finanțarea unor proiecte cu fonduri europene, precum și asigurarea capitalului de lucru. Printre proiectele care vor fi finanțate prin noua facilitate de credit se numără modernizarea fermelor de creștere a animalelor și dezvoltarea unora noi, modernizarea, creșterea și înființarea unor noi capacități de procesare a cărnii și creșterea capacității de producție a fabricii de nutrețuri combinate.

“Pentru noi această finanțare vine să susțină direcția și viziunea Grupului Carmistin,  respectiv ca până la sfârșitul anului 2025 să devenim cel mai mare producător integrat de proteină din România cu un sistem de valori  bazat  pe o producție echitabilă, sănătoasa și ecologică a alimentelor”, afirmă Andrei Brumaru, directorul executiv al  Grupului Carmistin.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Înființat în anul 2000 de familia Paraschiv, Grupul Carmistin este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața agribusiness și de procesare a cărnii din România. Totodată, este unul dintre puținele holdinguri agricole care integrează în proporție de 90% lanțul de producție agro-zootehnic, începând de la cultivarea cerealelor, producția de furaj, creșterea animalelor (pui, porc, vită) până la abatorizare, procesare și distribuție de produse și preparate din carne (inclusiv în rețeaua proprie de retail).

Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii grupate în patru divizii de producție: pui, porc, vită și agricultură.

viewscnt
Afla mai multe despre
carmistin
bcr
credit