Carrefour, dat în judecată de statul francez pentru practici comerciale incorecte

Carrefour, dat în judecată de statul francez pentru practici comerciale incorecte
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2016

Acțiunile Carrefour au scăzut puternic joi, după ce guvernul francez a anunțat că dă în judecată cel mai mare retailer din Europa din cauza practicilor comerciale incorecte, prin care a obligat furnizorii să reducă prețurile, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Reprezentanții Carrefour, al doilea mare retailer din lume, au refuzat să comenteze, scrie News.ro.

Acțiunile Carrefour au scăzut joi cu circa 3,5%, înregistrând una dintre cele mai slabe evoluții între titlurile incluse în indicele CAC 40.

”În mod clar nu este o veste bună pentru Carrefour și alți retaileri francezi. Indiferent dacă procesul va avea sau nu succes, va avea impact, pentru că va exercita presiuni asupa comportamentului grupului față de furnizori”, a declarat Bruno Monteyne, analist la Bernstein.

Titlurile Carrefour au scăzut cu circa 15% în 2016, performanță inferioară celei a indicelui CAC 40.

Producătorii de lapte și carne din Franța au organizat în acest an mai multe demonstrații, afirmând că sunt obligați să lucreze în pierdere din cauza supracapacității și a presiunilor asupra prețurilor exercitate de retaileri.

Guvernul socialist a avertizat comercianții să nu provoace scăderea prețurilor în timpul negocierilor anuale pentru prețurile din 2017.

8 măsuri de securitate pentru POS-urile din industria de retail CITEȘTE ȘI 8 măsuri de securitate pentru POS-urile din industria de retail

Ministerul francez al Economiei a spus miercuri că vrea o amendă și un ordin judecătoresc împotriva Carrefour, pentru a opri practicile coemrciale abuzive.

În urma investigației, autoritățile au descoperit că grupul Carrefour a obligat furnizorii să accepte discounturi semnificative fără să le ofere nimic în schimb, ca precondiție pentru participarea la negocierea anuală a prețurilor, ceea ce este împotriva legii.

Guvernul a avertizat în comunicat că și alți retaileri ar putea fi supuși unor ordine judecătorești, pentru a pune capăt practicilor abuzive.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour