Celebrul bucătar Jamie Oliver va închide șase restaurante din Marea Britanie, din cauza impactului Brexit

Celebrul bucătar Jamie Oliver va închide șase restaurante din Marea Britanie, din cauza impactului Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2017

Celebrul bucătar și susținător al unei alimentații sănătoase Jamie Oliver intenționează să închidă șase dintre restaurantele sale cu specific italian din Marea Britanie, din cauza deprecierii lirei sterline provocate de Brexit, care a urcat costurile localurilor, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, în primul trimestru vor fi închise restaurante din Aberdeen, Exeter, Cheltenham, Richmond, Tunbridge Wells și Ludgate Hill, din Londra, a declarat un purtător de cuvânt.

Anunțul este cel mai recent semn al presiunilor exercitate asupra afacerilor de deprecierea lirei, după referendumul din iunie referitor la Brexit, scrie News.ro.

Creșterea costurilor de achiziție a unor produse precum uleiul de măsline a făcut ca restaurantele respective să devină nesustenabile, a explicat purtătorul de cuvânt.

”Așa cum știu toți proprietarii de restaurante, este o piață dură, iar presiunile post-Brexit și incertitudinile au înrăutățit situația”, afirmă directorul general Simon Blagden într-un comunicat.

Restaurantele care vor fi închise generează sub 5% din vânzările și angajații rețelei lui Oliver.

Iohannis a promulgat proiectul PSD care elimină 102 de taxe, în ultima zi a termenului legal de așteptare CITEȘTE ȘI Iohannis a promulgat proiectul PSD care elimină 102 de taxe, în ultima zi a termenului legal de așteptare

Compania a precizat că va căuta să ofere locuri de muncă alternative pentru cei 120 de angajați afectați de restructurare.

Oliver intenționează în continuare să înființeze în acest an alte 22 de restaurante italienești în afara Marii Britanii, în țări precum Australia, Brazilia și Rusia. El urmează să mai deschisă noi steakhouse-uri Barbecoa în Marea Britanie.

Afacerile merg foarte bine, în ansamblu, încheind anul cu vânzări în termeni comparabili în creștere și cu un număr mai mare de restaurante, a arătat Blagden.

viewscnt
Afla mai multe despre
jamie oliver
brexit