China va aplica tarife pentru mărfuri americane de 60 de miliarde de dolari, ca reacție la tarifele impuse de Trump

China va aplica tarife pentru mărfuri americane de 60 de miliarde de dolari, ca reacție la tarifele impuse de Trump
scris 19 sep 2018

Războiul comercial dintre Statele Unite și China s-a agravat marți, după ce Beijingul a anunțat tarife pentru mărfuri americane în valoare de 60 de miliarde de dolari, ca reacție la tarifele introduse de președintele american Donald Trump pentru produse chinezești de 200 de miliarde de dolari, transmite Reuters.

Măsurile de retorsiune ale Chinei reprezintă o nouă escaladare a unei dispute comerciale între cele mai mari două economii ale lumii, care se prelungește, scrie News.ro.

Administrația americană a anunțat luni că va impune tarife de 10% pentru mărfuri chinezești în valoare de 200 de miliarde de dolari, începând din 24 septembrie, și de 25% de la sfârșitul anului 2018.

Topul cerințelor angajaților români. Masa de prânz a devenit esențială CITEȘTE ȘI Topul cerințelor angajaților români. Masa de prânz a devenit esențială

”China este nevoită să răspundă la unilateralismul și protecționismul coemrcial al SUA și nu are altă soluție decât să răspundă cu tarife proprii”, a anunțat Ministerul de Finanțe printr-un comunicat publicat marți pe site-ul instituției.

Beijingul va impune tarife pentru un total de 5.207 de produse americane, de la gaze naturale lichefiate la anumite tipuri de avioane, precum și pudră de cacao și legume congelate, de 5% și 10%, în loc de nivelurile anunțate inițial, de 5%, 10%, 20% și 25%, potrivit Ministerului chinez de Finanțe.

Tarifele anunțate de ambele țări vor intra în vigoare pe 24 septembrie.

Până în prezent, Statele Unite au impus tarife pentru produse chinezești în valoare de 50 de miliarde de dolari, pentru a presa China să facă schimbări semnificative în politicile referitoare la comerț, transferul de tehnologie și subvențiile pentru industria high-tech.

Autoritățile de la Beijing au răspuns cu măsuri de retorsiune egale, dar unii analiști și oameni de afaceri americani sunt îngrijorați că China va recurge și la alte măsuri, cum ar fi presiuni asupra companiilor americane cu operațiuni în China.

În timp ce ambele părți s-au declarat deschise discuțiilor, Trump a acuzat China pe Twitter că țintește alegătorii americani din zonele rurale, care l-au susținut în alegerile prezidențiale, prin impunerea de tarife produselor agricole.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
sua
tarife