Coca-Cola cumpără participația de 54,5% deținută de AB InBev la Coca-Cola Beverages Africa, pentru 3,15 miliarde dolari

Coca-Cola cumpără participația de 54,5% deținută de AB InBev la Coca-Cola Beverages Africa, pentru 3,15 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2016

Coca-Cola a convenit preluarea participației de 54,5% deținută de producătorul de bere AB InBev la Coca-Cola Beverages Africa, pentru 3,15 miliarde de dolari, într-un acord care ar urma să fie finalizat până la sfârșitul anului 2017, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Coca-Cola Beverages Africa include operațiunile din Africa de Sud, Namibia, Kenya, Uganda, Tanzania, Ethiopia, Mozambic, Ghana, Mayotte și Comoros, scrie News.ro.

Cele două companii au mai anunțat miercuri că au ajuns la un acord de principiu pentru ca grupul Coca-Cola să cumpere participațiile deținute de AB InBev la îmbuteliatori din Zambia, Zimbabwe, Botswana, Swaziland, Lesotho, El Salvador și Honduras, pentru o sumă care nu a fost dezvăluită. Coca-Cola intenționează să păstreze aceste participații temporar, până când le va transfera prin franciză altor parteneri.

Cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume aplică un plan de reorganizare și de reducere a expunerii la active care aduc marje scăzute de profit, în cadrul căreia renunță la facilitățile de îmbuteliere din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
coca-cola
ab inbev