Coca-Cola HBC, lider global al industriei de băuturi pentru al patrulea an consecutiv, în indicii de sustenabilitate Dow Jones (DJSI)

scris 21 sep 2017

Coca-Cola a fost numită, pentru al patrulea an consecutiv, lider al sustenabilității în industria băuturilor, conform clasamentului Dow Jones Sustainability Indices. Urmând performanța solidă înregistrată anul trecut în domeniul sustenabilității, în arii precum practicile la locul de muncă, strategiile care privesc piețele emergente, sănătatea și nutriția sau inițiativele ecologice, compania a obținut un scor total de 90 - cu 38 de puncte peste media industriei.

Pe parcursul acestui an, Coca-Cola HBC a continuat să investească în diminuarea impactului operațiunilor sale asupra mediului și să producă schimbări pozitive în colaborarea cu partenerii săi, prin dezvoltarea unui lanț de valoare sustenabil și prin sprijinirea unei vieți mai bune a comunităților în care activează.

Continuând schimbările pozitive ale anilor precedenți, compania a redus cu 3% necesarul de apă utilizat pentru producerea unui litru de băuturi răcoritoare, față de anul 2016. Totodată, rata totală a energiei utilizate a scăzut cu 5%, implicând un necesar mai mic de energie pentru producția fiecărui litru de băuturi răcoritoare. În 2016, un procentaj de 37% din totalul ambalajelor introduse pe piață a fost recuperat pentru a fi reciclat.

Coca-Cola HBC deservește aproximativ 600 de milioane de consumatori pe trei continente, în cele 28 de țări în care este prezentă. În 2016, compania a investit 7,3 milioane de euro - 1,6% din profitul obținut înainte de taxele aferente anului respectiv – în nenumărate inițiative de îmbunătățire a bunăstării vieții comunităților, concentrându-se asupra protejării mediului și a resurselor de apă, precum și asupra dezvoltării tinerilor, în parteneriat cu peste 294 de ONG-uri.

Aspecte cheie ale sustenabilității pentru 2016:
• 31.083 angajați
• 35.000 de furnizori în lanțul de valoare
• 3,1 miliarde de euro în cheltuieli pentru achiziții directe
• 281 de milioane de euro, totalul taxelor și contribuțiilor achitate
• 6% reducere a emisiilor directe de carbon (de la an la an)
• 33% reducere a deșeurilor per litru produs (de la an la an)
• 88% índice de angajament sustenabil al angajaților

Mai multe detalii despre performanțele în materie de sustenabilitate ale Coca-Cola HBC aici: http://coca-colahellenic.com/en/sustainability/

Coca-Cola Hellenic este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având vânzări de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, servind o populație de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea. Coca-Cola HBC promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea sa și pentru societatea în care activează. În acest sens, compania furnizează băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în același timp un mediu de lucru deschis și desfășurându-și activitatea într-un mod responsabil astfel încât să protejeze și să mențină neschimbat mediul înconjurător, contribuind la dezvoltarea socio-economică a comunităților locale. Coca-Cola HBC este lider al industriei de băuturi in Dow Jones Sustainability Index (atât la nivel mondial cât si european) și este totodată inclusă în FTSE4Good Index. În România, ca în toate țările în care își desfășoară activitatea, Coca-Cola deține și funcționează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii și distribuției produselor către consumatori. În România, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) și partenerul său Coca-Cola Hellenic denumit Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază și distribuie produsele Coca-Cola sub licența The Coca-Cola Company în România. Pentru mai multe informații legate de companie vă rugăm să vizitați site-urile www.coca-colahellenic.ro și www.thecoca-colacompany.com

Despre Indicele de Sustenabilitate Dow Jones

Indicele de Sustenabilitate Dow Jones a fost introdus în 1999 și reprezintă primul sistem global de indici de referință a sustenabilității. Indexul este bazat pe cooperarea dintre RobecoSAM și S&P Dow Jones Indices.

Grupul urmărește performanța companiilor de top din lume în ceea ce privește criteriile economice, de mediu și sociale. Aceste clasamente servesc drept repere pentru investitorii care integrează criteriile de durabilitate în portofoliile lor și oferă o platformă eficientă pentru companiile care doresc să adopte cele mai bune practici durabile. În urma unei evaluări privind o serie de aspecte generale și specifice industriei, doar 10% dintre companii sunt acceptate și incluse în clasament. Pentru mai multe informații vizitați http://www.sustainability-indices.com/

viewscnt
Afla mai multe despre
coca cola
bautura
dow jones