Coca-Cola inaugurează prima fabrică de PET reciclat a unui producător de băuturi din România, investiție de 55 milioane lei

Coca-Cola inaugurează prima fabrică de PET reciclat a unui producător de băuturi din România, investiție de 55 milioane lei
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 5 oct 2023

Coca-Cola România a finalizat o investiție de 55 de milioane de lei, finanțată parțial printr-un ajutor de stat, într-o linie de decontaminare a fulgilor PET la fabrica de la Ploiești, a doua cea mai mare a grupului Coca-Cola HBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma acestei investiții, compania dispune de capacități de producție a PET-ului reciclat, o premieră pentru un producător de băuturi din România.

“Proiectul susține tranziția întregului nostru portofoliu de ambalaje din plastic la rPET, cu emisii de carbon mult reduse”, arată compania.

La evenimentul de lansare de la Ploiești au participat printre alții reprezentanți ai sistemului Coca-Cola local și internațional, dar și premierul Marcel Ciolacu, care a anunțat că are de astăzi "un gentlemen's agreement" cu conducerea Coca Cola România, în sensul că supraimpozitarea privind produsele cu zahăr, decisă recent de Guvern, se va întoarce către companie, sub formă de ajutor de stat în noile proiecte de dezvoltare.

DOCUMENT&FOTO - IKEA intră într-un nou oraș din România, tatonat discret de peste 10 ani CITEȘTE ȘI DOCUMENT&FOTO - IKEA intră într-un nou oraș din România, tatonat discret de peste 10 ani

În România, ca de altfel în toate țările în care își desfășoară activitatea, Coca-Cola deține și funcționează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii și distribuției produselor către consumatori.

Pe plan local, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) și partenerul său, Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază și distribuie produsele Coca-Cola sub licența The Coca-Cola Company în România. 
 

viewscnt
Afla mai multe despre
coca cola
investiție