Comerțul en gros a crescut în septembrie cu 5,5%

Comerțul en gros a crescut în septembrie cu 5,5%
scris 14 nov 2017

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut în luna septembrie cu 5,5%, serie brută, față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna august, comerțul en gros a crescut cu 10,9% față de aceeași lună a anului trecut, ritm crescut față de luna iulie, când a înregistrat un avans de 7,6%, scrie News.ro.

În septembrie, cele mai mari creșteri s-au înregistrat ca urmare a creșterii comerțului cu ridicata nespecializat (+25,9%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+9,6%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+8%), comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+6,5%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+5,8%) și comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+4%).

Grupul care deține brandurile KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery pregătește o investiție de peste 10 milioane euro în noi restaurante, Taco Bell va fi extins în afara Bucureștiului CITEȘTE ȘI Grupul care deține brandurile KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery pregătește o investiție de peste 10 milioane euro în noi restaurante, Taco Bell va fi extins în afara Bucureștiului

Scăderi au înregistrat activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-16,8%) și comerțul cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (-9,4%).

În septembrie, față de luna anterioară, comerțul en gros a scăzut cu 2,6%, pe serie brută, și cu 1,6% în cifre ajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare și variațiile sezoniere.

În primele nouă luni, comerțul en gros a înregistrat o creștere cu 7%, serie brută, datorită creșterii comerțului cu ridicata nespecializat (+14,4%), comerțului cu ridicata specializat al altor produse (+14,1%) și a comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,3%).

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete.

Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

În 2016, comerțul en gros a înregistrat un avans de 7,7% față de anul precedent, după o creștere de 4,1% în 2015. 

viewscnt
Afla mai multe despre
comert en gros
ins