Comerțul en gros a încetinit în aprilie

Comerțul en gros a încetinit în aprilie
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2017

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata, un indicator al afacerilor dintre firmele din sectorul de comerț, a crescut în a patra lună a acestui an cu 2,1% față de aprilie 2016, ritm încetinit față de lunile precedente, arată datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cumulat, în primele patru luni, cifra de afaceri din comerțul en gros a crescut cu 5% față de aceeași perioadă a anului trecut, scrie News.ro.

Cea mai mare creștere s-a înregistrat, în aprilie, pe segmentul de comerț en gros al produselor agricole brute și al animalelor vii (+8,7%), urmat de comerțul cu ridicata specializat al altor produse (+2,6%) și comerțul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+2,1%).

Singura scădere a fost pe segmentul de comerț cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (-0,4%).

Eurostat: România și Polonia au înregistrat în 2016 cele mai mici prețuri ale alimentelor din UE CITEȘTE ȘI Eurostat: România și Polonia au înregistrat în 2016 cele mai mici prețuri ale alimentelor din UE

Față de luna anterioară, comerțul en gros a scăzut în aprilie 2017 cu 3,6%, pe serie brută, și cu 2% în cifre ajustate în funcție de numărul de zile lucrătoare și variațiile sezoniere.

Statisticile nu includ comerțul dintre firme cu autovehicule și motociclete.

Comerțul cu ridicata este practicat în special de comercianții care cumpără produse în cantități mari, pe care le revând în cantități mai mici altor comercianți sau clienți finali.

În 2016, comerțul en gros a înregistrat un avans de 7,7% față de anul precedent, după o creștere de 4,1% în 2015. 

viewscnt
Afla mai multe despre
comern en gros
ins