Comerțul mondial cu vin a atins anul trecut o valoare record

Comerțul mondial cu vin a atins anul trecut o valoare record
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2023

Comerțul mondial cu vin a atins anul trecut o valoare record, sprijinit de majorarea semnificativă a prețurilor, dar cantitatea de vin vândută a scăzut din cauza cererii mai slabe și a problemelor logistice, a anunțat Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIV), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Exporturile globale de vin în 2022 s-au situat la 37,6 miliarde de euro (41,22 miliarde de dolari), deoarece prețurile de export au urcat în medie cu 15%, comparativ cu 2021. De asemenea, consumul de vin pe plan mondial a scăzut cu 1%, la 232 milioane hectolitri, scrie Agerpres.

5 to go se apropie de pragul de 500 de cafenele. Extindere în străinătate CITEȘTE ȘI 5 to go se apropie de pragul de 500 de cafenele. Extindere în străinătate

"Războiul din Ucraina și criza energetică asociată, împreună cu perturbările din lanțul global de aprovizionare, au dus la o creștere a costurilor de producție și de distribuție". Exporturile de vin în 2022 au fost sever afectate de inflația ridicată și de perturbările din lanțul de aprovizionare, care au dus la o încetinire semnificativă a transportului pe mare, se arată într-un comunicat al OIV.

Instituția a înrăutățit estimările privind producția de vin din 2022 la 258 milioane hectolitri, față de o prognoză inițială de 259,9 milioane hectolitri publicată în octombrie, un nivel cu 1% sub cel al producției din 2021. 

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
comert