Companie germană de peste 100 de ani a intrat în România

Companie germană de peste 100 de ani a intrat în România
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 22 mar 2024

Compania germană Trilux, unul dintre liderii pieței europene de produse și sisteme de iluminat, a intrat în România, relevă date analizate de Profit.ro. Decizia Trilux vine în contextul în care compania are în construcție, în Polonia, prima sa fabrică din Europa Centrală și de Est, care va alimenta piețele în creștere semnificativă din regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Operațiunile din România vor fi conduse, în calitate de managing director, de Sorin Ioniță, anterior sales manager Trilux pentru piețele din România, Grecia și Cipru.

ULTIMA ORĂ Ciolacu anunță că a dat în analiză închiderea tuturor magazinelor sâmbăta și duminica, după o anumită oră CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ciolacu anunță că a dat în analiză închiderea tuturor magazinelor sâmbăta și duminica, după o anumită oră

Lansarea filialei, care va derula activități de comerț, va fi marcată printr-un eveniment programat pentru vara acestui an.

Compania, înființată în urmă cu peste 100 de ani (în 1912), în Arnsberg, Germania, produce corpuri de iluminat, spoturi, sisteme de control al culorii și produse destinate managementului luminii, cu o gamă largă de aplicații, de la birouri și industrie la sănătate, educație, retail și sport.

ANPC a amendat cu 55.000 de lei platforma iabilet.ro deoarece nu a rambursat contravaloarea unor bilete pentru spectacole care au fost anulate CITEȘTE ȘI ANPC a amendat cu 55.000 de lei platforma iabilet.ro deoarece nu a rambursat contravaloarea unor bilete pentru spectacole care au fost anulate

În 2022, Trilux avea o cifră de afaceri de 740 de milioane de euro, circa 5.000 de angajați, 30 de subsidiare, vânzări pe piețele din 50 de țări și două unități de producție la nivel european, în Germania și Spania.

După investiții de 60 de milioane de euro începând cu 2016, compania a anunțat anul trecut că va construi o nouă fabrică de corpuri de iluminat, prima din Europa Centrală și de Est, la Lublin (Polonia).

FOTO Un tip de cârnați românești, propus pentru înregistrare în UE CITEȘTE ȘI FOTO Un tip de cârnați românești, propus pentru înregistrare în UE

“Această nouă unitate marchează o piatră de hotar semnificativă în strategia noastră de creștere. Nu numai că ne extindem capacitatea de producție și asamblare, dar ne consolidăm și prezența pe aceste piețe (din centrul și estul  Europei, n.r.) cu o creștere extrem de ridicată și creăm locuri de muncă. În plus, apropierea de clienții noștri ne permite să răspundem mai bine nevoilor lor individuale și tendințelor din industrie”, anunța atunci Trilux.

Construcția a început în februarie și ar urma să fie finalizată în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
trilux
filială