CONFIRMARE Germanii de la Hengst încep producția în România. Au cumpărat o fabrică suedeză abandonată

CONFIRMARE Germanii de la Hengst încep producția în România. Au cumpărat o fabrică suedeză abandonată

Managementul Hengst: Christopher Heine, CEO (stânga) Holger Krumel, CFO, Howard Boyer, COO (dreapta). Sursa foto: Hengst

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 21 nov 2023

Compania germană Hengst deschide o fabrică în orașul Balș, din județul Olt, cumpărând unitatea IAC (International Automotive Components), abandonată de producătorul suedez de subansamble auto în 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania va lansa angajări luna viitoare, iar din aprilie 2024 vrea să înceapă producția.

Profit.ro a anunțat luna trecută că Hengst vrea să producă în România filtre pentru aspiratoare, hote și alte aparate electrocasnice, proiect pentru care a bugetat, pentru o etapă de început a proiectului, o finanțare de peste 6 milioane de euro.

“Contractul pentru noua fabrică este încă în negocieri. (...) Intenționăm să producem filtre pentru aparate electrice, precum aspiratoare de uz casnic și profesionale, respectiv filtre cu cărbune activ pentru hote sau aplicații alternative”, au spus atunci sursele.

Hengst Filtration este o companie de familie fondată în 1958 in Münster, Westfalia, cu peste 3.500 de angajați și 23 de locații, în Europa (Germania, Polonia, Danemarca, Franța, Cehia), Asia, America de Nord, America de Sud și Australia.

FOTO Proprietarul Zara a adus în România, în premieră pentru regiune, un brand care vinde la preț redus CITEȘTE ȘI FOTO Proprietarul Zara a adus în România, în premieră pentru regiune, un brand care vinde la preț redus

Compania și-a extins în ultimii ani atât prezența internațională, cât și gama de produse, transformându-se dintr-un furnizor auto într-un producător de sisteme de filtrare pentru o gamă largă de domenii, de la industrial la medical sau cel de mediu.

În 2022, compania a avut venituri de 655 de milioane de euro, mai mari cu 13% față de anul anterior și duble față de nivelul raportat în urmă cu cinci ani.

EXCLUSIV Mișcare surpriză: Avon, după 134 de ani de funcționare în sistem de vânzări directe, pregătește deschiderea primului showroom fizic în România, într-o vilă istorică de lângă Guvern CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Mișcare surpriză: Avon, după 134 de ani de funcționare în sistem de vânzări directe, pregătește deschiderea primului showroom fizic în România, într-o vilă istorică de lângă Guvern

O creștere suplimentară, de circa 100 de milioane de euro, este prevăzută pentru 2023, estima compania în primăvară, optimistă de asemenea în privința evoluției pe termen mediu, în contextul unei cereri ridicate pentru produsele Hengst.

IAC a inaugurat la Balș prima sa fabrică de componente auto din țară în 2012, producând pentru Ford, Jaguar, Volvo, Land Rover, Porsche.

După 7 ani a mutat producția în zona Cehia-Slovacia, notificând atunci autoritățile că va concedia 226 angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
hengst
filtre fabrică