Cooperativele din Franța se aliază pentru a concura cu livrările de grâu din Rusia și Ucraina

Cooperativele din Franța se aliază pentru a concura cu livrările de grâu din Rusia și Ucraina
scris 22 iul 2019

Grains Overseas, alianța formată de cooperativele franceze care cultivă cereale pentru a concura cu furnizorii de la Marea Neagră, o alianță fără precedent, în care InVivo, Axereal și NatUp vor combina exporturile de grâu moale și orz furajer în afara UE, este un răspuns la majorarea semnificativă a livrărilor din Rusia și Ucraina, conform Reuters.

Ascensiunea Rusiei, care a devenit cel mai mare exportator de grâu din lume, a redus vânzările franceze în țări importante, cum ar fi Egipt și Maroc, astfel încât Franța a devenit mult mai dependentă de Algeria, ale cărei cerințe la licitații exclud efectiv grâul din Rusia, arată Agerpres.

În sezonul agricol 2018/2019, care s-a încheiat la 30 iunie, Franța a livrat aproape zece milioane de tone de grâu moale în afara UE, față de 12 milioane de tone în anii anteriori.

FOTO Amazon a vândut, dintr-o greșeală, produse cu sute și chiar mii de dolari mai ieftin CITEȘTE ȘI FOTO Amazon a vândut, dintr-o greșeală, produse cu sute și chiar mii de dolari mai ieftin

Exporturile Rusiei au scăzut de la nivelul record înregistrat în 2017/18, dar la 36 de milioane de tone sunt mult peste totalul UE, de 21 milioane de tone.

Grains Overseas are ca obiectiv menținerea exporturilor masive de grâne franceze în Africa de Nord, evitând pierderile financiare care au afectat tranzacțiile în ultimii ani.

Dar unii analiști avertizează că Franța încă nu conștientizează extinderea furnizărilor de la Marea Neagră.

Până în 2015, Rusia intenționează să investească zece de miliarde de dolari în sectorul grânelor, și vrea să-și extindă exporturile în țări ca Algeria și Arabia Saudită, care sunt cruciale pentru exporturile UE.

Traderii și analiștii se așteptau pentru acest an la o recoltă mai mare de grâu în Franța, cel mai mare producător de cereale din Uniunea Europeană, în pofida impactului negativ provocat de valul de căldură înregistrat la finele lunii iunie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
franta
agricol