Creatorul francez Jean Paul Gaultier a anunțat că nu va mai folosi blănuri în colecțiile sale

Creatorul francez Jean Paul Gaultier a anunțat că nu va mai folosi blănuri în colecțiile sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2018

Creatorul de modă Jean Paul Gaultier a decis să nu mai folosească blănuri în colecțiile sale, asociațiile pentru apărarea animalelor salutând, luni, "semnalul puternic", față de profesioniștii din industrie care au deplâns alegerea ca fiind bazată pe "false informații".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În fața unui public mai sensibil la bunăstarea animalelor, din ce în ce mai multe nume mari din industria modei aleg să schimbe folosirea blănurilor veritabile cu imitații, scrie franceinfo.fr.

Pentru PETA, "această excelentă veste vine în urma anilor de presiuni din partea organizației și a afiliaților, acțiuni între care au fost întreruperea uneia dintre prezentările de modă ale creatorului din 2002 de către o militantă care protesta față de folosirea blănurilor, și descinderea militanților în buticul său parizian în 2006, condusă de fondatoarea PETA, Ingrid Newkirk", scrie News.ro.

Iohannis: Nu suntem pregătiți pentru președinția Consiliului UE. Guvernul Dăncilă - Dragnea, un \ CITEȘTE ȘI Iohannis: Nu suntem pregătiți pentru președinția Consiliului UE. Guvernul Dăncilă - Dragnea, un "accident al democrației", trebuie înlocuit

"Este un semnal puternic, Jean Paul Gaultier este cunoscut la nivel internațional", a declarat Marion Giroud, purtător de cuvânt al Confederației Naționale a Apărării Animalelor. "Suntem foarte mulțumiți, cerem de mai mulți ani închiderea fermelor de blanuri".

Jean Paul Gaultier a declarat, sâmbătă, în emisiunea "Bonsoir" de la Canal+ că va renunța la blănuri, justificând acest fapt prin "modul în care omorâm animalele", în mod "absolut deplorabil".

"Blana este mai senzuală decât blănurile false, dar putem găsi alte mijloace de a crea. Asta va permite să ne îndreptăm către o parte creativă care nu va dăuna" animalelor, a spus el.

SPA (Societatea de protejare a animalelor) "speră că exemplul lui Jean Paul Gaultier va fi foarte repede urmat de alți creatori și mărci. Condițiile de creștere și ucidere a animalelor pentru blana lor relevă cele mai rele cruzimi", a subliniat Jacques-Charles Fombonne, președintele benevol al SPA.

Marca de lux italiană Armani a anunțat din 2016 că nu va mai folosi blănurile în colecțiile sale. Iar casa de modă italiană Gucci a anunțat în 2017 că nu va mai folosi blănurile în noile sale colecții începând din 2018 și le va scoate la licitație pe cele apărute deja. 

viewscnt
Afla mai multe despre
jean paul gaultier
blanuri