Dedeman, vizat de o campanie de tip scam

Dedeman, vizat de o campanie de tip scam
scris 2 sep 2021

Specialiștii Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atenționează în legătură cu o campanie de tip scam ce vizează compania Dedeman.

"În ultimele zile, utilizatori din România au primit mesaje în care erau anunțați că au obținut un premiu la 'Tombola' DEDEMAN. Pentru detalii, aceștia erau invitați să acceseze un link care redirecționa către o pagină de #phishing, unde urmau să introducă date personale sau financiare, pentru a beneficia de 'câștig'. Este vorba despre o tentativă de fraudă tip #scam, metodă utilizată frecvent de atacatori (impersonarea unor branduri cu reputație)", semnalează specialiștii CERT-RO.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Compania Dedeman a publicat pe pagina sa de Facebook un anunț prin care atrăgea atenția că nu organizează sondaje, concursuri online sau alte campanii promoționale cu revendicare de premii, scrie Agerpres.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

"Acestea fac parte din atacuri de tip phishing sau alte forme de fraudare informatică. De aceea, pentru siguranța ta, îți recomandăm să nu dai curs campaniilor sau mesajelor de acest tip primite pe e-mail, Facebook, WhatsApp sau alte rețele sociale și să nu furnizezi date personale sau date de pe card. Toate concursurile organizate de DEDEMAN vor fi anunțate prin canalele de comunicare oficiale (pagina www.facebook.com/dedeman.ro și website-ul www.dedeman.ro)", scrie în anunțul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dedeman
scam