Google dezvoltă propriile procesoare pentru laptopuri și tablete

Google dezvoltă propriile procesoare pentru laptopuri și tablete
scris 2 sep 2021

După ce a anunțat că va lansa în curând primul smartphone cu procesor dezvoltat intern, Google extinde aceeași politică și la nivelul altor categorii de produse, precum laptopurile și tabletele.

Surse anonime citate de Nikkei Asia, susțin că Google a extins procesul de dezvoltare al procesoarelor, construind acum procesoare și pentru laptopurile și tabletele cu Chrome OS, nu doar pentru smartphone-urile Pixel.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Primele produse cu aceste procesoare ar urma să fie lansate pe piață cândva în 2023, conform acelorași surse. Între timp, este așteptat și un anunț oficial în acest sens din partea Google.

Dacă dezvoltarea procesoarelor pentru laptopurile cu Chrome OS de către Google nu reprezintă o mare surpriză, este o surpriză faptul că Google lucrează la procesoare proprii pentru tablete.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Deși are propria divizie de hardware, Google a decis în 2019 să nu mai producă tablete, descurajată probabil de diferența de calitate și performanță față de iPad. Dezvoltarea unor procesoare pentru tablete ar putea însemna că Google s-a răzgândit și ca va vinde, din nou, tablete.

Viitoarele procesoare Google se vor baza pe arhitectura Arm, folosită, conform statisticilor, de peste 90% dintre dispozitivele mobile.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

Google va lansa, în curând, seria Pixel 6 de smartphone-uri, cea care va deveni și prima serie de smartphone-uri vândute de Google care folosește procesoarele dezvoltate intern de gigantul american.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
procesoare
laptopuri
tablete