DOCUMENT Intră în vigoare noile reglementări pentru afișarea reducerilor în magazine. Ce obligații le revin tuturor comercianților

DOCUMENT Intră în vigoare noile reglementări pentru afișarea reducerilor în magazine. Ce obligații le revin tuturor comercianților
scris 28 mai 2022

Orice notificare de reducere a prețului, la un comerciant, va trebui să indice clar prețul aplicat anterior. Prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de comerciant în perioada ultimelor 30 de zile înainte de data aplicării reducerii de preț, conform noilor norme mai stricte în materie de protecție a consumatorilor, intrate în vigoare de azi.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Retailerii nu au putut să transfere costurile mari către clienții finali. Deja prețurile au crescut foarte mult

Astăzi intră în vigoare la nivel european Directiva privind o mai bună asigurare a respectării normelor Uniunii în materie de protecție a consumatorilor și modernizarea acestor norme.

Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre în acest sens și, după cum a relatat anterior Profit.ro, măsura fusese avansată alături de alte prevederi ale directivei, dar va intra în vigoare sâmbătă, 28 mai.

Giganții chinezi Alibaba, Tencent și JD.com - cea mai lentă creștere a veniturilor trimestriale CITEȘTE ȘI Giganții chinezi Alibaba, Tencent și JD.com - cea mai lentă creștere a veniturilor trimestriale

Hotărârea de Guvern introduce un articol nou privind modalitatea de indicare a prețurilor produselor oferite consumatorilor spre vânzare privind informațiile pentru consumatori legate de reducerile de preț.

Actul normativ aduce și noi reglementări în ceea ce privește bunurile care sunt susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid (în special alimentele), reducerile de preț continue și bunurile care au fost prezente pe piață mai puțin de 30 de zile.

Putin a ordonat și jefuirea muzeelor din Ucraina, cu scopul de a șterge istoria națiunii ucrainene CITEȘTE ȘI Putin a ordonat și jefuirea muzeelor din Ucraina, cu scopul de a șterge istoria națiunii ucrainene

Astfel, în cazul bunurilor susceptibile a se deteriora sau a se perima rapid (în special alimentele), prețul anterior reprezintă cel mai scăzut preț practicat de comerciant în perioada ultimelor 10 zile înainte de data aplicării reducerii de preț.

Pentru produsele prezente pe piață mai puțin de 30 de zile, prețul anterior reprezintă cel mai mic preț practicat de comerciant de la data punerii produsului pe piata, înainte de data aplicării reducerii de preț.

În plus, dacă reducerea de preț este majorată treptat în perioada ultimelor 30 de zile, prețul anterior este considerat prețul fără reducere înainte de prima aplicare a reducerii de preț.

Majoritatea aplicațiilor de învățare online colectează și vând datele elevilor CITEȘTE ȘI Majoritatea aplicațiilor de învățare online colectează și vând datele elevilor

Au fost stabilite și măsuri suplimentare pentru produsele vândute în regim de outlet. Pentru acest tip de vânzare, au fost introduse prevederi mai detaliate privind informațiile destinate consumatorilor legate de reducerile de preț.

Actul normativ introduce și o serie de sancțiuni stabilite în funcție de natura, gravitatea, amploarea și durata încălcării. 

TOATE PREVEDERILE HOTĂRÂRII DE GUVERN AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
reducere
pret
notificare
afisare
anterior
magazin
comert
outlet