DOCUMENT Nou pas - Publicitatea online la băuturile energizante, vânzarea în școli, spitale și prin automatele lor - interzise. "A stat la Senat mai mult decât ne-am fi dorit."

DOCUMENT Nou pas - Publicitatea online la băuturile energizante, vânzarea în școli, spitale și prin automatele lor - interzise. "A stat la Senat mai mult decât ne-am fi dorit."
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2024

Proiectul de lege pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului de băuturi energizante de către populație, prin care se interzice consumul de astfel de băuturi de către minori, va intra cel mai probabil marți la votul final, în plenul Camerei Deputaților, a anunțat președintele interimar al forului legislativ, Alfred Simonis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI Jocurile de noroc vor fi incluse în calculul inflației. Ca și broccoli, avocado, vitamine, băuturi energizante, trotinetele electrice, produsele utilizate la prelungirea unghiilor cu gel

Al doilea mare acționar al Carrefour a decedat CITEȘTE ȘI Al doilea mare acționar al Carrefour a decedat

"Este o inițiativă care a stat la Senat mai mult decât ne-am fi dorit", a spus parlamentarul.

Profit.ro a anunțat în toamnă că publicitatea online ar urma să fie complet interzisă pentru băuturile energizante. Aceste produse vor fi interzise de asemenea de la publicitate și vânzare în școli și spitale, ca și în apropierea acestora, inclusiv la automatele din incinta unităților respective, conform deciziei senatorilor.

Potrivit inițiatorilor, senatori liberali, băuturile energizante ar fi la fel de periculoase pentru minori precum unele droguri, așa că proiectul prevedea inițial interzicerea comercializării sau oferii în mod gratuit a băuturilor energizante şi a derivatelor acestora persoanelor cu vârsta sub 18 ani, inclusiv prin comerţul online şi/sau alte metode de vânzare la distanţă.

Totodată, proiectul propunse să fie interzisă comercializarea băuturilor energizante şi a derivatelor acestora prin automate din incinta spitalelor și școlilor.

Noi restricții pregătite pentru jocurile de noroc. Localitățile în care vor fi interzise CITEȘTE ȘI Noi restricții pregătite pentru jocurile de noroc. Localitățile în care vor fi interzise

Un alt articol stabilea că: ”Se interzice comercializarea băuturilor energizante şi a derivatelor acestora în unităţile sanitare şi în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, inclusiv prin automate din incinta acestora”.

În comisiile de specialitate, acest articol a fost modifcat și, așa cum a fost votat și în plenul Senatului, prevede acum că: ”Se interzice comercializarea și publicitatea, inclusiv în mediul online a băuturilor energizante şi a derivatelor acestora în unităţile sanitare şi în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, inclusiv prin automate din incinta acestora, precum și din proximitatatea unităților de învățământ preuniversitare pe strada de acces al elevilor în aceste unități (pe o rază de 1.000 metri).

DOCUMENT Nou pas - Publicitatea online la băuturile energizante, vânzarea în școli, spitale și prin automatele lor - interzise.

Eticheta cărnii comercializate va indica obligatoriu prețul de achiziție. Carnea sintetică, interzisă. Noi interdicții de etichetare și comercializare CITEȘTE ȘI Eticheta cărnii comercializate va indica obligatoriu prețul de achiziție. Carnea sintetică, interzisă. Noi interdicții de etichetare și comercializare

O astfel de inițiativă a fost propusă, cu ani în urmă chiar la nivelul Guvernului, dar nu a mai fost promovată. Potrivit acelui proiect, comercianților urma să le fi interzis să mai vândă băuturi energizante tinerilor care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani, fiind interzisă și vânzarea acestor băuturi prin intermediul aparatelor automate. Simultan, urma să fie interzisă comercializarea acestui tip de băuturi în unități sanitare, în incinta și la o distanță mai mică de 50 metri față de orice punct de acces în unități de învățământ, cu excepția universităților.

viewscnt
Afla mai multe despre
băuturi
energizante
publicitate
online
școli
spitale
apropiere
interzice
interzisă
proiect