Donald Trump: SUA vor impune tarife vamale asupra unor produse UE în valoare de 11 miliarde de dolari

Donald Trump: SUA vor impune tarife vamale asupra unor produse UE în valoare de 11 miliarde de dolari
scris 10 apr 2019

Șeful statului american, Donald Trump, a anunțat marți că SUA vor impune tarife vamale asupra unor produse provenite din Uniunea Europeană în valoare de 11 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Informația vine după ce, luni seara, biroul lui Robert Lighthizer, reprezentantul Special pentru Comerț (USTR) al președintelui american, a publicat o listă de produse europene care ar putea face obiectul unor tarife vamale suplimentare pentru ceea ce Washingtonul consideră a fi subvenții legale acordate de Uniunea Europeană pentru constructorul de avioane Airbus. Pe lista de produse se află atât aeronave comerciale sau subansamble ale acestora, cât și produse lactate și vinuri, scrie Agerpres.

Urgență de sănătate publică în New York, epidemie de rujeolă CITEȘTE ȘI Urgență de sănătate publică în New York, epidemie de rujeolă

"Organizația Mondială a Comerțului a constatat că subvențiile UE acordate Airbus au afectat negativ Statele Unite, care acum vor impune tarife vamale unor produse din Uniunea Europeană în valoare de 11 miliarde de dolari. În domeniul comerțului, UE a profitat mulți ani de SUA. Se va opri curând!", a scris Trump, pe Twitter.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
taxe vamale