După 20 de ani, McDonald’s a închis restaurantul din pasajul de la Unirii

După 20 de ani, McDonald’s a închis restaurantul din pasajul de la Unirii
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2019

McDonald’s a închis restaurantul din pasajul stației de metrou Unirii, după ce contractul cu Metrorex a încheiat, iar administratorul metroului bucureștean urmează să scoată spațiul la licitație în perioada imediat următoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Confirmăm închiderea restaurantului McDonald’s din incinta stației de metrou Unirea. Decizia de închidere a restaurantului Unirea 2 nu ne aparține, ne-am fi dorit foarte mult să operăm în continuare acest restaurant. În măsura în care acest lucru va fi posibil, vă asigurăm că vom intreprinde toate demersurile pentru a redeschide restaurantul în cel mai scurt timp posibil", au declarat pentru News.ro reprezentanții companiei.

VIDEO Liderul Partidului britanic pentru Brexit, atacat cu... milkshake CITEȘTE ȘI VIDEO Liderul Partidului britanic pentru Brexit, atacat cu... milkshake

Aceștia spun că întreaga echipă a restaurantului Unirea 2, de 68 de angajați, vor continua să lucreze pentru alte restaurante ale companiei.

Contractul a avut o durată de 20 de ani, iar Metrorex va scoate cât de curând la licitație spațiul respectiv, au declarat pentru News.ro surse din cadrul companiei de stat.

"Contractul a avut o durată de 20 de ani. A expirat acum doi ani, timp în care Metrorex a făcut demersuri ca societatea privată să respecte decizia de încetare a contractului, în vederea valorificării spațiului. Metrorex va scoate spațiul la licitație în cel mai scurt timp", au declarat pentru News.ro surse din cadrul Metrorex.

În România, McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 77 de restaurante. Până în prezent, compania a investit peste 800 de milioane de lei în România, are 5.000 de angajați și primește zilnic peste 200.000 clienți.

Începând cu anul 2016, McDonald’s este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare a restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Premier Capital plc operează 146 de restaurante, mai mult de jumătate dintre ele având McDrive și numeroase cafenele McCafé.

Premier Capital plc, partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s in șase tari europene, a înregistrat un profit înainte de taxe de 23 de milioane de euro în anul 2018 (an fiscal încheiat la 31 decembrie 2018), în creștere comparativ cu cele 20 de milioane de euro înregistrate în 2017.

Anul trecut, grupul a înregistrat o creștere de 11,5% a cifrei de afaceri, cu venituri de 294 milioane de euro. Grupul are  peste 8.300 de salariați în 148 de restaurante din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Anul trecut au trecut pragul restaurantelor McDonald`s 119 milioane de clienți, cu șapte milioane mai mulți față de 2017.

Fiecare tara din grup a înregistrat creșteri semnificative, Lituania înregistrând cel mai mare avans în 2017, de 19%, urmată de Grecia (13,8%), România (11,2%), Estonia (9,1%), Letonia (8,9%) și Malta (7,5%). Premier Capital a deschis 10 restaurante noi anul trecut: opt în România, unul în Lituania și unul în Grecia. Patru restaurante au fost închise în rețea, iar trei restaurante din România si Țările Baltice au fost renovate.

"În Țările Baltice, Malta și România, McDonald’s rămâne lider de piață în sectorul restaurantelor cu servire rapidă. Grupul continuă să crească cota de piață și baza de clienți prin îmbunătățirea continuă a experiențelor oferite clienților în restaurante. În Grecia, în ciuda concurenței puternice a brandurilor locale și internaționale și a unui mediu economic dificil, rezultatele se îmbunătățesc, iar cota de piață crește", a informat recent grupul.

13 restaurante noi urmează să fie deschise anul acesta. Deschiderea noilor restaurante presupune o investiție de 64 de milioane de euro planificată pentru extinderea portofoliului de restaurante în România, Grecia, Țările Baltice și Malta, obiectivul propus este acela de a ajunge la un număr de 176 de restaurante până în 2021.

”Pentru România, 2018 a fost un an foarte bun. Am deschis opt restaurante în București și în zone din țară. Pentru 2019, avem planuri cel puțin la fel de ambițioase, ne pregătim să ne extindem în orașe medii și mari, active din punct de vedere comercial și să ne mărim numărul de angajați”, a declarat Daniel Boaje, director general Premier Restaurants România.

Premier Capital plc este partenerul pentru dezvoltare al McDonald’s în Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și Romania. Actuala rețea de 148 de restaurante include unități cu operațiuni McDrive și McCafe, deservind peste 119 milioane de clienți anual, cu ajutorul unei echipe de peste 8.300 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald’s
pasaj unirii
metrorex