eMag a cesionat participația la magazinele online garagemall și electrofun, cum i-a impus Concurența

eMag a cesionat participația la magazinele online garagemall și electrofun, cum i-a impus Concurența
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 25 aug 2017

Dante International, controlată de grupul sud-african Naspers, care deține eMAG, cel mai mare retailer local online, a cesionat participațiile la magazinele online garagemall.ro și electrofun.ro firmei Electronic World, care operează și retailerul badabum.ro. Operațiunea i-a fost impusă la finele anului trecut de Consiliul Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La acel moment, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care PC Garage a fost preluată Dante Internațional, dar a constatat că această operațiune conduce la consolidarea poziției pe piață a Dante și implicit la scăderea presiunii concurențiale pentru anumite categorii de produse, impunând astfel respectarea unor angajamente.

Ca urmare, Dante International și-a luat angajamentul de a cesiona patru magazine online, respectiv www.pcfun.ro, www.shopit.ro, www.garagemall.ro și www.electrofun.ro. De asemenea, Dante s-a angajat să nu se implice în activitățile cesionate pentru o perioadă de cel puțin 10 ani.

Guvern: Limitarea discount-urilor practicate de marile magazine poate echivala cu stabilirea unui preț minim și încălcarea Tratatului UE CITEȘTE ȘI Guvern: Limitarea discount-urilor practicate de marile magazine poate echivala cu stabilirea unui preț minim și încălcarea Tratatului UE

Acum, cu începere din luna septembrie,  garagemall.ro și electrofun.ro vor fi deținute de Electronic World, au anunțat cele două firme.

Companie românească înființată în 2001, Dante International deține eMAG, cel mai mare retailer local online, cu prezență și în Bulgaria, Ungaria și Polonia. Acționarii companiei sunt grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag
magazine
retail