Firmele germane din industria alimentară caută parteneri de afaceri în România

Firmele germane din industria alimentară caută parteneri de afaceri în România
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 6 iun 2018

O delegație cu 7 firme germane, exportatori și distribuitori din industria alimentară bavareză, vrea să atragă parteneri de afaceri români și să coopereze cu firme românești din domeniul distribuției de produse alimentare și băuturi. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Firmele bavareze urmăresc să încheie parteneriate cu importatori, angrosiști, distribuitori, comercianți cu amănuntul, agenți comerciali pe bază de comision, firme de catering, lanțuri comerciale, hoteluri și localuri specializate, magazine de tip cash&carry, magazine online mari din România.

Kaufland România a ajuns la afaceri de peste 10 miliarde de lei și rămâne lider pe piața locală de retail CITEȘTE ȘI Kaufland România a ajuns la afaceri de peste 10 miliarde de lei și rămâne lider pe piața locală de retail

Bier Box este o companie producătoare de bere, înființată în anul 2015, care exportă bere germană și specialități pe bază de bere în 20 de țări. Din portofoliul său fac parte marca proprie Flöff, berăria Engel și berăria Höss. Anul trecut, a înregsitrat o cifră de afaceri de 500.000 euro și avea 3 angajați.

Compania organizează festivaluri regionale de bere și târguri de Crăciun și operează franciza „Bier Box”, o afacere specializată pe băuturi din bere și alte specialități. Este interesată să colaboreze cu lanțuri de magazine de vânzare cu amănuntul, magazine de specialități, magazine pentru cadouri sau de gastronomie, operatori de târguri de Crăciun, entități gastronomice în regiuni de ski, organizatori de evenimente pentru sporturi de iarnă.

Geffro este producător și distribuitor de supe, sosuri și condimente sub formă de pulbere, înființat în 1924, și are un magazin online alimentar. Anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 40 milioane de euro și avea 180 de angajați. Caută contracte cu distribuitori, importatori, lanțuri comerciale, magazine online mari, firme de catering și lanțuri comerciale și oferă partenerilor capital, patente sau licențe, resurse umane și instruire tehnică.

Goldsteig Käsereien Bayerwald este un producător de lactate, înființat în anul 1992, iar printre produsele realizate se numără diverse tipuri de brânză, mozzarella, emmentaler, almdammer, ricotta, mascarpone, și unt. Anul trecut, a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 500 milioane de euro și avea 720 de angajați. Firma vrea să colaboreze cu firme de catering și comercianți cu amănuntul de produse alimentare, preferabil cu depozit central.

Hönicka-Bräu este un producător de bere, înființat în anul 1778, printre sortimentele produse fiind Landbier, pils, brună (Wonnesud), Festbier (Heiner`s Original), diferite sortimente de bere nefiltrată (blondă, brună), Fichtelstoff (Craft-Beer). Anul trecut compania a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 milioane de euro și avea 10 de angajați. În România, caută colaborări cu importatori și angrosiști de băuturi, hoteluri și localuri specializate, lanțuri de magazine și companii ce doresc să distribuie bere bavareză.

Leimer KG produce și distribuie pesmet, crutoane, ingrediente făinoase pentru supe și alte specialități din pâine, fiind înființată în 1919. Este interesată de contracte cu magazine de tip cash&carry, mari consumatori/HoReCa, comercianți cu amănuntul pentru produse alimentare.

Metzgerei Boneberger produce și comercializează specialități din carne, dar și feluri de mâncare gata preparate. A fost înființată în anul 1964, iar anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 36 milioane de euro și avea 450 de angajați. Vrea să colaboreze cu angrosiști și comercianți cu amănuntul care vând specialități bavareze de calitate superioară din carne și feluri de mâncare preparate.

Schlossbrauerei Friedenfels produce și comercializează bere și băuturi non-alcoolice (apă, limonadă). A fost înființată în anul 1886, iar anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 2,9 milioane de euro și avea 45 de angajați. Materia primă provine din producție proprie bio, iar apa din izvorul propriu din parcul natural Steinwald. Este interesată de colaborări în România cu angrosiști de băuturi, dar și cu clienți mai mici, cum ar fi magazine de băuturi și supermarketuri și oferă partenerilor resurse umane și instruire despre produs (materie primă, producție).

Delegația bavareză va veni în România în perioada 21-22 iunie. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), în cadrul proiectului de promovare a exporturilor bavareze inițiat și susținut de alp-Bayern, Agenția pentru Produse Alimentare din Bavaria a Ministerului Landului Bavaria pentru Alimentație, Agricultură și Silvicultură.

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) este reprezentanța oficială a economiei germane. AHK România aparține, alături de Camerele de comerț și industrie germane (IHK), rețelei globale a Camerelor de comerț germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comerț și Industrie din Germania (DIHK).

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, înființată în 2002, numără peste 600 de firme-membre și oferă companiilor o platformă pentru networking, schimb de informații și experiențe.

viewscnt
Afla mai multe despre
retail
alimente
firme
industria alimentara
parteneri