FOTO IKEA a deschis al doilea magazin din România, cel mai mare din Sud-Estul Europei

FOTO IKEA a deschis al doilea magazin din România, cel mai mare din Sud-Estul Europei
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2019

Retailerul suedez de mobilă și decorațiuni interioare IKEA a deschis magazinul Pallady, București, al doilea magazin al companiei în România și prezentat ca fiind cel mai mare din Sud-Estul Europei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
Primul studio de realitate virtuală din România, Gateway VR, se extinde în Diverta Lipscani CITEȘTE ȘI Primul studio de realitate virtuală din România, Gateway VR, se extinde în Diverta Lipscani

Ikea Pallady

Ikea Pallady

Pentru magazinul din Pallady vor lucra aproximativ 600 de angajați . Valoarea totală a investiției este de aproape 90 de milioane de euro. Suma acoperă și terenul de 13,7 hectare, ce a aparținut fabricii Anticorosiv, achiziționat în 2014 de la fondul de investiții Broadhurst Investments, reprezentat de omul de afaceri Siminel Andrei. Prețul plătit pe teren se ridică la circa 19 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

Noul magazin este construit pe piloni și are o suprafață de aproximativ 37.000 de metri pătrați. Obiectivul IKEA este să folosească 100% energie regenerabilă în noul magazin: cu sisteme de energie geotermală și panouri solare integrate în construcție. Vor fi instalate stații de încărcare pentru mașini electrice, vor fi disponibile metode de administrare pentru toate tipurile de deșeuri, iar suprafața de spațiu verde din totalul terenului va fi de 30%.

FOTO Băcănia și Casele Nae Petrescu din strada Plantelor, scose la vânzare CITEȘTE ȘI FOTO Băcănia și Casele Nae Petrescu din strada Plantelor, scose la vânzare
FOTO IKEA a deschis al doilea magazin din România, cel mai mare din Sud-Estul Europei

Recent, Profit.ro a anunțat că retailerul IKEA ia în calcul și pentru România deschiderea unor magazine mai mici, în centrul orașelor.  Ikea este renumit pentru marile sale magazine, cu o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, amplasate la marginea orașelor. Grupul suedez a fost însă nevoit să își modifice modelul de business pe fondul creșterii concurenței și al preferinței consumatorilor de a comanda mobilă online de acasă în loc să se deplaseze până la periferia orașelor.

Astfel, în ultimii ani, Ikea a deschis magazine cu un format mai mic, dar amplasate în centrul orașelor, magazine specializate pe una sau două categorii de produse, precum un showroom la Stockholm dedicat bucătăriilor sau un magazin la Londra cu servicii de renovare.

FOTO IKEA a deschis al doilea magazin din România, cel mai mare din Sud-Estul Europei

Acum, această strategie este luată în calcul și pentru România.

Suedezii au anunțat în trecut că intenționează să atingă un număr total de nouă magazine în România, cel mai mare din regiune, în urma unei investiții estimată la peste 500 milioane de euro. Prin acest demers, compania ar crea 3.000 de locuri de muncă în România. Reprezentanții IKEA a anunțat în repetate rânduri că au pe listă Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, pentru noi magazine.

ANALIZĂ INFOGRAFIC Topul mallurilor cu cele mai mari afaceri din România CITEȘTE ȘI ANALIZĂ INFOGRAFIC Topul mallurilor cu cele mai mari afaceri din România

Reprezentanții IKEA au declarat pentru Profit.ro că investesc în crearea unui mediu multi-canal, cu formate care să susțină noile comportamente și tendințe de consum.

FOTO IKEA a deschis al doilea magazin din România, cel mai mare din Sud-Estul Europei

„Anul trecut am deschis primele două puncte de colectare ale IKEA în Brașov și Timișoara, în timp ce Clujul urmează în curând. IKEA are un serviciu de comenzi on-line din ce în ce mai popular pentru clienții din întreaga țară, iar IKEA Pallady va dubla capacitatea de a sprijini cumpărăturile pe internet. Luăm în calcul, de asemenea, crearea unor magazine mai mici, în centrul orașului, în plus față de tradiționalele și deja cunoscutele «cutii albastre». În prezent, suntem dedicați finalizării celui de-al doilea magazin din București și extinderii rețelei punctelor de colectare. Alte formate vor fi explorate în viitor și vom informa publicul în cazul unor planuri suplimentare de extindere“, spun reprezentanții IKEA pentru Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
ikea pallady
magazine
stefan vanoverbeke