Ikea începe construcția magazinului de pe bulevardul Pallady, cel mai mare magazin al retailerului suedez din Europa de Sud-Est

Ikea începe construcția magazinului de pe bulevardul Pallady, cel mai mare magazin al retailerului suedez din Europa de Sud-Est
scris 28 nov 2017

Retailerul suedez de mobilă Ikea începe astăzi construcția celui de-al doilea magazin din București, pe bulevardul Pallady.

Acesta va fi inaugurat până la finalul anului viitor și va avea o suprafață construibilă de aproximativ 37.000 metri pătrați, devenind astfel cel mai mare magazin IKEA din Europa de Sud-Est.

Bancherii așteaptă contracția creditării din cauza creșterii dobânzilor, dar nu văd niciun dezastru pe piața valutară la depreciere de doar 1% CITEȘTE ȘI Bancherii așteaptă contracția creditării din cauza creșterii dobânzilor, dar nu văd niciun dezastru pe piața valutară la depreciere de doar 1%

În România, grupul suedez a deschis în 2007 primul și singurul magazin în nordul Bucureștiului, în zona comercială Băneasa. Următoarele magazine Ikea vor fi deschise în Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca, retailerul căutând la acest moment terenuri în zonă. Ikea estimează că aceste magazine ar putea fi deschise în 2020-2021.

Anul trecut, IKEA a realizat în România o cifră de afaceri de 556 milioane de lei (123,5 milioane de euro) și un profit de 28,1 milioane de lei (6,2 milioane de euro).

Luna trecută, retailerul austriac de mobilă și decorațiuni Kika, care până astăzi a avut un singur magazin în România, în București, a anunțat că va deschide la finalul acestui an al doilea centru din Capitală, tot pe bulevardul Theodor Pallady.

Recent, retailerul a anunțat că vrea să accelereze extinderea sa în România, astfel încât în următorii 5-10 ani rețeaua să depășească 30 de magazine.

FOTO Kia Stonic, lansat pe piața din România, cu circa 8.000 de euro mai ieftin decât modelul similar de la Hyundai CITEȘTE ȘI FOTO Kia Stonic, lansat pe piața din România, cu circa 8.000 de euro mai ieftin decât modelul similar de la Hyundai

Și retailerul de materiale de construcții și amenajări interioare Leroy Merlin a cumpărat un teren de aproximativ 4 hectare în zona Pallady din Bucuresti, unde vrea să deschidă, peste 2 ani, un magazin. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
bog’art