FOTO Insecte, mizerie și alimente expirate găsite la mai multe restaurante din Veranda Mall, care au fost închise de ANPC

FOTO Insecte, mizerie și alimente expirate găsite la mai multe restaurante din Veranda Mall, care au fost închise de ANPC
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2023

Mai multe firme aflate în Mall-ul Veranda din București au verificate de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), fiind date, până în prezent, amenzi de 70.000 de lei. De asemenea, opt unități au fost închise temporar pentru mai multe nereguli, între care prezența insectelor, spații neigienizate, alimente ținute la temperaturi nepotrivite, iar pentru o societate a fost făcută propunere de închidere între 6 și 12 luni. Controlul nu a fost finalizat, au precizat reprezentanții ANPC.

Urmărește-ne și pe Google News

Reprezentanții ANPC au transmis joi, printr-un comunicat de presă, că au fost făcute 18 acțiuni de control de către comisarii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPCR) București-Ilfov la societățile comerciale aflate în Mall-ul Veranda din București, scrie News.ro.

Uber Eats va oferi funcții AI și mai multe opțiuni de plată CITEȘTE ȘI Uber Eats va oferi funcții AI și mai multe opțiuni de plată

“În urma verificărilor, au fost aplicate, până în acest moment, controlul fiind încă în curs pentru 13 operatori economici, amenzi contravenționale în valoare de 70.000 lei. De asemenea, au fost aplicate măsurile complementare de oprire definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare totală de peste 10.000 lei, oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru opt operatori economici (șapte unități și un culoar de aprovizionare), propunerea închiderii temporare pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru un operator economic”, se arată în comunicat.

ANPC a transmis și lista operatorilor economici care au fost sancționați.

FOTO Insecte, mizerie și alimente expirate găsite la mai multe restaurante din Veranda Mall, care au fost închise de ANPC


1. "Mesopotamia" - SC Set Corporation SRL – verificări în curs
Echipele de control au găsit următoarele deficiențe: folosirea unor ustensile de gătire neconforme; utilizarea unor produse de tip toping ce nu aveau menționată data deschiderii pentru a stabili trasabilitatea produsului; folosirea unor produse etichetate cu data greșită.

2. Gourmet, Rustic Food SRL - verificări în curs
Comisarii ANPC au decis oprirea temporară a prestării serviciilor.

3. Cartofisserie SRL - verificări în curs
Deficiențe constatate de echipele de control au fost: utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale; nerespectarea temperaturii de păstrare pentru produsele alimentare; folosirea unor produse alimentare decongelate, fără a fi menționată data decongelării; utilizarea unor grătare metalice cu exfolieri de vopsea (care au fost îndepărtate din spațiul frigorific în timpul controlului); depozitarea băuturilor răcoritoare în proximitatea soluțiilor pentru curățenie; lipsa mențiunilor referitoare la ingredientele produselor și la valoarea lor nutrițională, în lista meniu.

4. Coffee Ted's  - verificări în curs
Neregulile găsite aici au fost: lipsa traducerii etichetei pe mai multe sortimente de cafea și ceai; lipsa elementelor de caracterizare și identificare pentru produsele de patiserie.
În acest caz au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.

5. SC Rex Concepts BK România SRL, Burger King
Reprezentanții ANPC au descoperit mai multe nereguli: folosirea unor sosuri pentru prepararea hamburgerilor depozitate la temperaturi de 29-30°, nefiind respectată temperatura de păstrare și depozitare recomandată de producător; utilizarea unor sosuri fără informații în limba română, pe etichetă; folosirea unor spatii de depozitare frigorifice cu acumulări masive de gheață și murdărie; lipsa mențiunilor referitoare la ingredientele produselor și la valoarea lor nutrițională, în lista meniu.

Unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei și a fost închisă temporar, până la remedierea deficiențelor.

FOTO Insecte, mizerie și alimente expirate găsite la mai multe restaurante din Veranda Mall, care au fost închise de ANPC


6. SC Veranda Kbor SA
Deficiențe constatate de comisarii ANPC au fost folosirea culoarului de aprovizionare pentru zona de food neigienizat, cu porțiuni din pavimente exfoliate, pereți loviți, depozitare necontrolată de deșeuri de carton, plastic, lemn, tomberoane, cărucioare metalice.
“Din cauza faptului ca prin acest culoar se făcea aprovizionarea cu produse și preparate alimentare pentru unitățile de alimentație publică, putea exista riscul contaminării acestora, ceea ce ar fi condus la afectarea vieții, sănătății consumatorilor ce foloseau produsele preparate de aceștia”, au precizat reprezentanții ANPC.

Unitatea a fost amendată cu 10.000 de lei și a fost oprită temporar prestarea serviciilor pe culoarul de aprovizionare.
“Pentru această abatere, operatorul a mai fost sancțiunat de ANPC, urmând ca, dacă se va mai repeta, să fie aplicate măsuri mai drastice. Profesionistul și-a asumat, prin declarație pe propria răspundere, remedierea neconformităților în termen de două săptămâni”, a precizat sursa citată.

7. SC Carrefour România SA
Echipele de control au găsit mai multe deficiențe: în zona de recepție marfă, s-a constatat existența următoarelor obiecte: deșeuri din carton, paletizat de lemn, cutii din plastic și metalice în care au fost depozitate produse alimentare și nealimentare, cărucioare metalice defecte pentru transportul cumpărăturilor, navete din plastic, hârtie; în zona rampei de descărcare s-a constatat existența pavimentului neigienizat, cu resturi menajere, la compactor scurgeri de lichid urât mirositor.
Societatea și-a asumat remedierea neconformităților în termen de șapte zile.
În acest caz a fost dată o amendă de 5.000 de lei.

FOTO Insecte, mizerie și alimente expirate găsite la mai multe restaurante din Veranda Mall, care au fost închise de ANPC


8. SC Nuvola BY Diana SRL – verificări în curs
Echipele ANPC au descoperit folosirea unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare; utilizarea bureților de sârmă, folosirea unor coșuri de gunoi neacoperite.
Au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.

9. SC Panda Grill Express SRL – verificări în curs
Deficiențe constatate: nerespectarea temperaturii de păstrare la masa caldă (37,3 grade măsurate cu termometrul din dotare, față de 60 grade, cât ar fi fost conform); folosirea, în blocul alimentar, a unor ustensile depreciale, bureți de sârmă, recipiente din material plastic cu capace depreciate.
Au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme și au fost închisă temporar unitatea.

10. SC Zoomserie SRL
Deficiențe constatate: folosirea unor produse fără data limită de consum menționată pe etichete; lipsa unor informații privind ingredientele și valoarea nutrițională a preparatelor, în lista meniu; săvârșirea repetată a unor abateri sancționate și în trecut de ANPC.
Unitatea a fost amendată cu 10.000 de lei și va fi făcută propunere de închidere temporară a unității, pe o perioadă de la șase luni la 12 luni.

11. SC Cmmx Cinema Company SRL – verificări în curs
Deficiențe constatate: folosirea unor produse din carne congelate fără ca unitatea sa fie dotată cu abatitor; folosirea unor produse cu starea termică a fost modificată; utilizarea unor produse fără elemente de identificare; utilizarea unor sosuri cu data limită de consum depășită.
Au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.

12. VIETFOOD SRL
Deficiențe constatate: prezența insectelor vii, folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu chedere rupte, utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură, și a unor coșuri de gunoi fără capac, folosirea materiei prime și a preparatelor fără elemente de identificare, modificarea stării termice a materiei prime, nerespectarea regimului de temperature pentru masa rece și masa caldă, lipsa unor informații privind ingredientele și valoarea nutrițională a preparatelor, în lista meniu.
Unitatea a primit o amendă de 25.000 de lei, au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme și a fost oprită temporar prestarea de servicii.

13. SC Sushi Univers SRL – verificări în curs
Deficiențe constatate: folosirea unor agregate frigorifice cu depuneri de gheață; utilizarea unor materii prime cu data limită de consum depășită; schimbarea stării termice a produselor alimentare refrigerare/congelate; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu depuneri de praf și impurități; preparate finite calde pastrate la temperaturi de max 8 grade C; nerespectare temperaturii de depozitare recomandate de producător.
Unitatea a fost închisă temporar și au fost oprite definitiv de la comercializare produsele neconforme.

FOTO Grupul Delhaize, care deține rețeaua de magazine Mega Image, transformă o biserică în supermarket CITEȘTE ȘI FOTO Grupul Delhaize, care deține rețeaua de magazine Mega Image, transformă o biserică în supermarket

14. Noodle Pack SRL – verificări în curs
Deficiențe constatate: masa caldă neigienizată și deteriorate, cu geam fisurat; nerespectarea temperaturii de depozitare la masa caldă; lipsa unor informații privind ingredientele și valoarea nutrițională a preparatelor, în lista meniu.
Unitatea a fost închisă temporar.

15. Royal Boba Cream SRL – verificări în curs
Deficiențe constatate: folosirea unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare și fără data limită de consum, pentru a se putea stabili conformitatea acestora; nerespectarea temperaturii de depozitare recomandate de producător; lipsa unor informații privind ingredientele și valoarea nutrițională a preparatelor, în lista meniu.
Unitatea a fost oprită temporar.

16. " COF NEDELYA" SC NEDELYA BUCHAREST SRL – verificări în curs
Deficiențe constatate: folosirea unor produse fără a avea menționată data deschiderii, pentru a stabilii trasabilitatea, sau fără elemente de identificare; comercializarea unor produse ce nu erau afișate pe meniu, fără a avea menționate preț și gramaj.

Ceilalți doi operatori economici se află în curs de verificare.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
veranda mall