FOTO Restaurant închis după ce comisarii ANPC au văzut comentarii pe Facebook ale clienților

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iun 2022

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au dispus închiderea temporară a unui restaurant din zona Drumul Taberei din Capitală, oprirea de la comercializare a peste 100 de kilograme de alimente și amendarea localului după ce au constatat că „oferea servicii care pot pune in pericol viața, sănătatea sau interesele economice ale consumatorilor”. Controlul în acest caz a fost făcut după ce comisarii ANPC au văzut că pe rețelele sociale clienții restaurantului se plâng de calitatea serviciilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO

Controalele la restaurantul Trattoria Roma, situat în cartierul Drumul Taberei din Capitală, au început în urma unei postări de pe rețelele sociale, care nu a fost postată pe contul ANPC. 

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

„În urma verificărilor, o echipă a Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București a constatat un mod defectuos de derulare a activității restaurantului, care oferea servicii care pot pune in pericol viața, sănătatea sau interesele economice ale consumatorilor, fapt care a dus la aplicarea următoarelor sancțiuni: oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unei cantități de peste 113 kg produse neconforme în valoare de peste 5.000 lei; amendă contravențională în valoare totală de 10.000 lei și oprirea temporară a prestării serviciilor  până la remedierea deficiențelor”, informează ANPC într-un comunicat, preluat de news.ro.

Printre neregulile înregistrate se numără utilizarea unor materii prime și preparate culinare fără etichete cu data limita de consum sau elemente de identificare și caracterizare, utilizarea unor agregate frigorifice „total neigienizate, cu prezența masivă de praf, impurități și resturi alimentare pe ventilația cu care sunt echipate”, prezența unor insecte moarte, utilizarea bureților de sârmă, în spațiul de lucru și colectarea reziduurilor solide în recipiente fără capac precum și lipsa informării consumatorilor, în lista meniu, asupra riscurilor previzibile reprezentate de ingredientele cu potențial alergen.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Este posibil ca leul să piardă teren în raport cu dolarul american, dar are un atuu în acest context. Metalele prețioase devin mai scumpe pentru investitori CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist financiar XTB România: Este posibil ca leul să piardă teren în raport cu dolarul american, dar are un atuu în acest context. Metalele prețioase devin mai scumpe pentru investitori

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, subliniază importanța mesajelor pe care tinerii comisari ai instituției le urmăresc pe rețelele sociale acesta arătând că roadele implicării tinerilor comisari „se văd zi de zi, atât în efecte, cât și în schimbarea mentalității în interiorul instituției”.

FOTO Restaurant închis după ce comisarii ANPC au văzut comentarii pe Facebook ale clienților

 

viewscnt
Afla mai multe despre
restaurant
facebook