Fuziune pe piața restaurantelor bucureștene: Relais & Châteaux Le Bistrot Français se asociază cu Bistro Ateneu. Grupul Le Manoir investește 1 milion de euro într-un conac din Balotești

Fuziune pe piața restaurantelor bucureștene: Relais & Châteaux Le Bistrot Français se asociază cu Bistro Ateneu. Grupul Le Manoir investește 1 milion de euro într-un conac din Balotești
scris 19 aug 2019

Grupul Le Manoir, condus de Cristian Preotu, anunță fuziunea restaurantelor bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français și Bistro Ateneu, din București. Noul local creat în urma unirii celor două proprietăți va funcționa în clădirea Galleron, cea care a găzduit, în ultimii doi ani, Relais & Châteaux Le Bistrot Français, va purta numele de Bistro Ateneu și va fi, în continuare, afiliat rețelei Relais & Châteaux.

Bucătăria restaurantului operat de familia Preotu va fi condusă de Alexandru Dumitru. Grupul Le Manoir întrerupe, astfel, colaborarea cu consultantul francez Sebastien Gravé și cu cheful coordonator Sorin Miftode.

Trump confirmă că i-ar plăcea să cumpere Groenlanda, o ”mare tranzacție imobiliară” CITEȘTE ȘI Trump confirmă că i-ar plăcea să cumpere Groenlanda, o ”mare tranzacție imobiliară”

Cătălin Grancea, Maître de Maison Relais & Châteaux Le Bistrot Français, începând cu anul 2015, și Octavian Gruianu, șef somelier al aceluiași local, își vor păstra funcțiile în cadrul noului proiect.

Modificarea face parte din planul de afaceri al grupului Le Manoir.

Relais & Châteaux Bistro Ateneu își deschide ușile în noua formulă începând de astăzi.

Realizarea unei grădini proprii și refacerea unui conac, la Balotești - noi proiecte ale grupului Le Manoir

Echipa Relais & Châteaux Bistro Ateneu a început lucrările la amenajarea grădinilor și serei din Balotești. “Conacul este un proiect în sine, pe care îl vom lansa în etape. Mai întâi, ne vom ocupa de latura sa funcțională, vom crește aici fructe și legume, obiectivul fiind ca restaurantul Relais & Châteaux Bistro Ateneu să devină cvasiautonom până în 2020. Ulterior vom amenaja suprafața exterioară, făcându-l potrivit pentru evenimente în aer liber, iar, până în 2024, vom reabilita clădirea istorică, pentru a da drumul și spațiilor de cazare. Vorbim de o investiție totală de peste 1 milion euro, în următorii 4 ani”, spune Cristian Preotu.

Pentru noul restaurant Relais & Châteaux Bistro Ateneu, Le Manoir previzionează o cifră de afaceri de 1,2 milioane de euro, cu peste 30% mai mare decât valoarea înregistrată în 2018 de Relais & Châteaux Le Bistrot Francais.

Partea a grupului de firme Le Manoir, deținut de Cristian și Maria Preotu, Relais & Châteaux Le Bistrot Français a fost deschis în 2013 și relocat în 2017 pe strada Nicolae Golescu, lângă Ateneul Român, în fosta reședință a arhitectului Albert Galleron.

Fondat de Cristian și Maria Preotu, grupul românesc Le Manoir activează din 2004 în industria gastronomiei și a produselor de nișă, sub brandurile: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Bistro Ateneu, SushiRoom. În august 2019, Le Manoir a inclus în portofoliul său The Owl, un bar de mixologie, deschis lângă Ateneul Român.

viewscnt
Afla mai multe despre
le manoir
relais & châteaux le bistrot français
cristian preotu